Da Eagles of Death Metal entret Hultsfred- festivalens nest største scene tidlig torsdag ettermiddag, var det klart fra første stund at de kom til å levere et energisk show. Vokalist Jesse Hughes som starta bandet sammen med Josh Homme (Queens of The Stone Age) på 90- tallet, var som en levende lykkepille på Blue Stage, og omtalte publikum som "Beautiful Rock n' Roll Cannibals".

picture

Bandet startet med låta Bad Dream Mama fra deres første album Peace Love Death Metal, og det var ingen tvil om at det var god stemning blandt publikum. Videre smalt de løs med Don't Speak, og Cherry Cola. Houghes kan å vise seg frem, og han spiller på gammel- rocker sjarm og dirty talk for å godtgjøre hultsfred- folket. "I'll shake my dick as I can for you all to have a good time tonight, even if it kills me" skriker han utover folkemengden, i det de fortsetter med låtene Stuck in the Metal, og Wannabe In L.A..
Det er definitivt god stemning, men showinga til Hughes blir kanskje litt for mye av det gode for noen, men allikevel er dette tydeligvis akkurat det som skulle til for å blidgjøre fulle festivalgjengere.

Gutta, som begynner å dra på åra, avslutter med klassikeren I Want You So Hard (The Boys Bad News), og publikum roper så høyt de kan med på strofen "The Boys Bad News".

picture

Som sagt var det lite å utsette på stemningen under Eagles of Death Metal- konserten. Uheldigvis var det ikke noe ekstraordinert med den musikalske- opptredenen, som ble overskygget av en litt for entusiastisk, og kanskje litt useriøs vokalist, men det skulle allikevel godt gjøres og gå fra konserten uten et smil om munnen.

Foto: Nikolai KongelfEagles of Death Metal på nett

Hultsfred på nett