Death by Unga Bunga på hjemmebane. Hjemme i Moss. Det må bli vilt.

Det blir vilt. Dersom noen lurer på hvordan man skal være liveband: få opp øya. Kampen har begynt. Dette er definitivt Norges beste liveband, og sannsynligvis Norges aller beste rockeband anno 2014. Stakkars oss som må holde ut en Norgespause på ubestemt tid, når guttene drar til USA for å søke lykken der.

Unga Bunga entrer scenen til voldsom jubel fra hjemmepublikummet, og fra første slag på trommene til Norges beste rocketrommis Ole Steinar Nesset er det full fyr i parken. Dersom du tror du kan se et bedre norsk band live - glem det. Dette er stålkontroll fra relativt unge folk, og det er en ren fornøyelse å se på. Det er selvsagt ikke en ulempe at bandet nesten er allergisk mot dårlige/kjedelige låter. Det ligger tre meget sterke plater bak en konsert som denne, og det merkes i energien. Gutta har tro på det de leverer, og gitarist Stian Guldbrandsen er så dyktig at rocken omtrent revolusjoneres i norsk målestokk hver gang de er på scenen.

Det aller viktigste med denne innertiern, er at det aldri er kjedelig. Ikke ett eneste øyeblikk under den 40 minutter lange konserten kan man klare seg uten. De aller, aller fleste konserter har stille stunder, stunder der noen kanskje begynner å prate med sidemannen, sjekke Insta eller gå på do. Det skjer aldri her, og når alt er over er alle våte, kåte og fulle. Gratulerer med dagen til deg som var der, og til deg som ikke var der: dra på avslutningskonserten på Rockefeller sjette september.


Foto: Eva Sørløkk