Trioen slo igjennom nærmest over natten med singelen Sahara Blind via internasjonale bloggartikler. I tillegg til å bli kåret til Ukas Urørt kort tid etter har de ligget på listene på NRK P3 i tyve uker og per dags dato har de i underkant av en million avspillinger med singlene Sahara Blind og Gold.

Fra starten trollbinder de publikum av mange grunner. Ikke nok med at de kommer ut på scenen som de aldri har gjort noe annet i sitt liv, men Whales & This Lake er også utrolig fascinerende å både høre og se på. Etter første låt har vokalist Hans Olav Settem allerede blitt mer enn varm nok i trøya og kaster seg over et lite malingsbrett som han går løs med både på kropp og ansikt. Selvfølgelig er det musikalske også ''top notch''. Trioen er samspilte, det er elektroniske elementer som flyter i lydbildet og vokalisten har man ingenting å si noe på. Det hele er bare utrolig kunsterisk og energisk.

 photo 8858673a-6755-42f2-96c5-111b1842b777_zpswywxdrtq.jpg

På en festival som by:Larm er det lett at det blir mange av de elektroniske bandene hvor alle blir like i mengden, men Whales & This Lake beviser på Vulkan Arena ikveld at de er mer enn bare en elektronisk trio. De er tre unge musikere som gjør mer enn å spille fengende elektronika (eller hvalpop som de selv kaller det).

Lydbildet er fylt med elektroniske elementer med god bass i grunnen og lekende detaljer mens det danses høyt og lavt iført helsetrøye av vokalisten. På et punkt hadde han svart bånd foran øynene. Det hele var veldig abnormalt. Helt ute av seg selv. Har du noen gang sett vokalisten i Future Islands, Samuel Herring, holde på live og stusse på det, har du sett barnemat i forhold til hva som ble servert ikveld. På en veldig god måte.

 photo ec3ef2c3-2169-4738-bc1a-39f1cf59c479_zpsrmtvzkrr.jpg
 photo 6fefdd35-a316-4dba-acff-111291c4147c_zpsmcjzznsa.jpg

De er selvsikre, profesjonelle og nytenkende. Whales & This Lake er noe man har hørt før, men samtidig ikke. De spiller på verkstedet igjen i morgen (3/3) og jeg anbefaler sterkt å ta turen om du vil se noe av det mest spennende som finnes på by:Larm i år.