Foto: Oddbjørn Steffensen

Highasakite har markert seg sterkt både nasjonalt og internasjonalt de siste årene, spesielt med andreplata Silent Treatment og den ferske oppfølgeren Camp Echo. Bandet, frontet av vokalist og låtskriver Ingrid Helene Håvik, har levert en jevn strøm materiale av ypperste kvalitet, og konserten deres på tampen av årets Bergenfest er intet unntak.

Fra første stund fungerer kjemien med publikum utmerket og det leveres et nydelig strukturert og variert sett hele veien gjennom konsertopplevelsen. Håvik, som etterhvert har vist seg å være en av landets definitivt mest karismatiske frontfigurer, synger som vanlig ekstremt bra og hele bandet spiller feilfritt og energisk. Lyden er stort sett bra, med noen svært få unntak der den til tider blir litt grumsete og lite definert. Den visuelle produksjonen kler bandet perfekt.

Dynamikken i showet er rett og slett upåklagelig, materialet er sterkt og variert, og publikum er med hele veien. Alt i alt en inspirerende konsertopplevelse fra et av de beste livebandene Norge har å by på.