Foto: Christer Håvarstein


Izabell og Kriminell Kunst åpner første dag på Utopia. Festivalen satser på internasjonale navn, men glemmer allikevel ikke byens egne musikere.

Både Izabell og duoen Kriminell kunst (Anders Jensen (Jenzki) og Tore Arholm Tobiassen (Tore Pang)) har vært lenge i gamet og er godt kjent for de fleste siddiser. Izabell som kanskje er best kjent for remixen av Karpe Diems Attitudeproblem og for låtene som kom ut da hun vant P3s rap konkurranse. ( Izabell og Tore Pang er forøvrig samboere for de som er interessert i det.)

Solen skinte over den store plassen ved Stavanger konserthus og de første publikummerne hadde funnet seg en plass på tribunen som omfavner konserthusplassen. Det som overrasket var mangfoldet av mennesker. Aldersmessig godt spredd fra atten til seksti og en haug forskjellige mennesker iført lite og mye. Det kan virke som om Utopia festivalen er noe som har gjort de fleste siddiser nysgjerrige.

Da Kriminell Kunst gikk på klokken fire var det ca ti personer foran scenen. Det var flere politifolk og helsepersonell tilstede nede på plassen enn det var festivalfolk. Å være førstemann på er jo alltid en fare. Vorspiel-kulturen i Norge består for det meste av å komme en/to konserter for sent, men man skulle trodd flere hadde møtt opp for å støtte lokale helter.

Det skal iallfall ikke stå på energien og viljen.
“Sykt gøy så mange kom!” smilet Pang fra scenen iført harry/fancy grilldress.
De hadde med seg Holdt Fast vokalist Espen Håland på bass samt egen trommeslager og dj. Bandet startet med låten Pamela (ref. Baywatch) Energien var på topp og instrumentene gav konserten et mer levende preg enn det kun en Macbook kan. Alt er dansbart og blir godt tatt imot av de få foran scenen. Utover tribunen nikker de over 30 anerkjennende i takt.Scenen føles allikevel for stor for bandet. Gi Kriminell Kunst en intim klubbscene og folk vil svette og bevegelse mer enn det de gjorde ved havnen. Tore Pang og Jenzki spilte to låter og forsvant fra scenen.

Over høyttaleren kunne en kjent melodi høres og Izabell kom ut på scenen og fremfører verset sitt fra Karpe Diem låten med mye attitude (men uten at det ble et problem). Det er klart at hun er scenevant og overvinner iallfall de få som har kommet seg foran. Konserten blir til en intervall, der Izabell og Kriminell kunst deler på scenen, noe som ikke gjør opptredenen langdradd.Publikum sang med til de fleste av låtene og man kan tenke seg til at de fleste avspillingene på hennes Spotify profil kommer fra Rogaland. Hun går igjennom de mest kjente låtene på hennes nokså korte diskografi og avslutter showet sammen med duoen der de hiver ut gratis t-skjorter til folket på bakken.