Foto: Agri Soltan

Neste artist på Sentrum Scene denne kvelden er 16 år gamle Billie Eilish fra Los Angeles. Hennes fulle navn er Billie Eilish Pirate Baird O'Connell, og hun lager musikk sammen med broren Finneas. Den unge jenta ble signert allerede i 2016, etter at singelen "Ocean Eyes" gikk viralt på Soundcloud. Unge Billie Eilish er en del av 730 presents, og det er tydlig at denne unge artisten kommer til å gjøre det stort.

Sentrum Scene er allerede fullt av publikum etter bergenske Haile - da Haile og Billie Eilish har mye av det samme publikummet under by:Larm. Allikevel merker man at artisten drar enda mer en forrige. Det er så tydelig at publikum digger Billie Eilish, og at hun er en snakkis blant by:Larmerne.

Når Billie kommer opp på scenen er det full jubel fra publikum, og folk roper "Billie" fra alle kanter. Hun er kjent for sin humor og starter med å si "Fuck its cold outside". Når hun starter å synge blir det helt stille på Sentrum Scene denne torsdagskvelden, hun fanger alles oppmerksomhet.

Hun synger blant annet favoritten "Ocean Eyes", som hun fremfører helt nydelig. Billie synger med et så nærvær i stemmen, at det kan føles ut som at man er den eneste person i lokalet. Allikevel skaper musikerne hun har med seg på scenen et lekent og mørkt lydbilde, som fremhever stemmen og artisten Billie Eilish. Hun fremfører også "My Boy", "Copycat" og "Bellyache".

Det er så gøy å se så unge artister stå på en så stor scene - og spille i Norge for første gang - med så stor selvtillit. Billie står på scenen med en attitude og selvtillit man sjeldent ser fra 16 åringer ellers. Allikevel virker hun ydmyk og takknemlig for å stå på scenen denne kvelden.

Hun synger deler av Drakes «Hotline Bling», og stopper den med en pipetonelyd. Publikum ler med. Det er vanskelig å være kritisk når en 16 år gammel jente fyller sentrum scene denne torsdagskvelden. Billie Eilish har det som skal til for å lykkes, og jeg er sikker på at denne jenta får vi høre mer av. Når artister som dette bare får fspiller i knappe 30 minutter ønsker man bare at konserten skal vare lenger.