Foto: Per Ole Hagen


Da Spiders inntok Vulkan Arena lørdag kveld var det duket for en aldri så liten tidsreise tilbake til 70-tallets hasj-fremkallende rock & roll. Etter forrige Vulkan konsert med Maraton ble det litt av en kontrast da den rene kalde og moderne stilen var byttet ut med skranglete gitarer og skinnjakker.

Bandet som ble dannet i 2010 fremstår som svært rutinerte og spiller bra, og spesielt kult er det når vokalist Ann-Sofie plukker opp gitaren på et par låter for gi dem enda mer trøkk. Bassen er også lett å bite seg merke i da den er feit og driver låtene fremover. Gitarriffene er noe uinspirerte og forutsigbare og da hjelper det ikke at soloene forsvinner i lydbildet.

Det er ikke til å komme unna at det er lett å nikke anerkjennende med til musikken og de gjør et bra forsøk i å underholde de fremmøtte som dessverre blir færre og færre mellom hver sang. Noe typisk for en by:larm konsert, men hadde nok også sammenheng med at det ikke var spennende nok til å rettferdiggjøre et 45minutters sett. På 45 minutter rekker man å bli god og mett på retrorock når det ikke er noe utpreget unikt med musikken eller opptredenen.

Til tross for bandets innsats, og da spesielt vokalist Ann-Sofie som fremstår som en karismatisk frontfigur, blir det hele lett å glemme. Kort sagt et bra forsøk fra tight band som dessverre ikke nådde opp akkurat denne kvelden.