Arkivfoto - Sentrum Scene 2011: Frederik Lindaas

Verdens sannsynligvis største undergrunnsband, Clutch sto for en av de mest engasjerende og kule opptredenene på Copenhell denne fredagskvelden. Det som startet en smule avventende, endte opp i et kaos hvor store deler av publikum sto igjen uten telefon. Undertegnede inkludert.

Det er ingen selvfølge at Clutch passer inn på Copenhell, og det er nok en stor del av publikum som ikke har noe forhold til bandet. Det virket som mange så for seg en litt rolig streit rockekonsert etter at hardtslående Lamb of God nettopp lot ørene deres få gjennomgå. Men den gang ei. Det tok en låt fra at en håndfull var engasjerte, til at hele fronten var i storform. Så god form, at et par lommetyver fikk fritt spillerom, og tok greit for seg. Mange merket tidlig at telefonen var borte, men man var rett og slett for opptatt til å bry seg. En ulempe, siden lommetyvene sannsynligvis hadde kommet seg langt vekk før noen begynte å ta opp jakten. Når et rockeband klarer å ta oppmerksomheten bort fra at noen går og tar en av de viktigste eiendelene folk har, og på toppen av det klarer gjøre slik at folk ikke klarer å bry seg selv om de er klar over hva som skjer... Det er bare vakkert.

Låter som Electric Worry, The Regulator og The Mob Goes Wild passer ypperlig inn i settet, og de spilte nok et litt hardere sett enn vanlig for å fri til et røft publikum. Neil Fallon har en enorm og naturlig karisma som er ekstremt smittsom, og selv om de andre i bandet gjør lite ut av seg, er hele pakka meget solid. Litt for solid kanskje, i hvert fall for oss som var en telefon fattigere etter konserten.