Foto: Per Arne Larsen

Noe av magien med musikken til bob hund er at den er både vanvittig fengende og sær på samme tid. Det er et rart band sånn rent visuelt også. Vokalist Thomas Öberg er helt klart det visuelle fokuspunktet der han hopper rundt, poserer, veiver med mikrofonen og halskjedene sine. Alt ikledd svart kappe, svart maske og hvite hansker.

Bandet ga nettopp ut et nytt album som heter 0-100. Det er en god tittel, for bob hund er kjappe til å nå toppfarten. Det var også tilfelle i Telegrafbukta denne kvelden. De starter friskt med Mer än så kan ingen bli. «Dom kallar meg for idiot, det har jag ingenting imot», skråler publikum. Hvem andre enn bob hund kan komme opp med en så genial, allsangvennlig– og samtidig fjottete – tekstlinje?

Samtidig er det ikke bare sært det som bob hund spiller. I Harduingetmankandansatill? viser bandet at de også behersker å spille funky og meget dansbar musikk. «Visa kvinnorna at ni kan dansa», er oppfordringen til mannfolkene blant publikum.

Man tar seg i å synes bandet er en rar sammensetning av personligheter. Jeg kan i farten ikke komme på et band som har to så snodige og visuelt ulike gitarister som det bob hund har. Conny Nimmersjö står bredbent i hvit t-skjorte, svart bukse og hvite Adidas-sko og hamrer ut rytmer og solopartier. Gitarmakker Johnny Essing er kledd i bøttehatt, fargerikt slips og stripete skjorte, og snirkler ut tøffe små hooks med en hverdagslig mine. Sammen er disse to dynamitt, og like mye rock som det aller meste man kan grave opp av band som dyrker rock-klisjéene.

Konserten blir en seiersparade der den ene kanonlåten avløser den andre. Vi får Nu är det väl revolution på gång? og Tinnitus i hjärtat, det er allsang, det er fort-fort-klapping og det er Öberg sine skjeve betraktninger rundt demokrati, dansing og at den klare lufta gir ham halsproblemer.

Siste låt før ekstranumrene er Tralala lilla molntuss, som mange kan teksten utenat på. Som første ekstralåt kommer den aldeles geniale Ett fall och en løsning som er en oversatt versjon av Pere Ubus låt Final Solution..

Da gjenstår det bare å avslutte med stil. Noe bob hund gjør med å spille Allt på ett kort. Det kan godt hende at denne konserten var den beste på Buktafestivalen i 2019. Jeg kan i hvert fall vanskelig tenke meg hva som skulle toppe dette fyrverkeriet av en konsert i Telegrafbukta. De rutinerte svenskene kom, så og spilte seg rett inn i hjertene til publikum denne sommerlige ettermiddagen.Hjemmesiden til Bob Hund