Foto: Ådne Evjen

Tromsø-bandet LÜT hadde fått tildelt den fine Byscenen til sitt halvtimessett på Trondheim Calling. Bandet spiller hard og tøff rock av det mer utagerende slaget og har gitt ut en fullengder, Pandion (2017). De kommer ut med ny skive i løpet av 2020, og er sånn sett høyaktuelle. De har bl.a. høstet ros fra Metallica-trommis Lars Ulrich og har ord på seg for å være et live-band av godt kaliber. Såpass at de ble nominert til P3 Gull 2017 i klassen årets liveartist.

Dette fikk de bevist denne fredagskvelden. Bandet er tett og samspilt og har et sett med hardtslående og gode låter. I frontfigur Markus Danielsen Danjord har bandet en sterk og markant vokalist som bruker stemmen i god hardcore-tradisjon. Danjord spiller også keyboard innimellom. Han sier heller ikke nei takk til stagediving og crowdsurfing, noe som alltid gir en ekstra dimensjon til showet.

Selv om LÜT er tøffe og harde, er låtene fengende og noen av dem er også allsangvennlige. De blir heldigvis aldri seige og kjedelige, for det går unna i godt tempo. I det hele tatt skjønner man at ryktene om LÜT som et formidabelt live-band har noe for seg. Når i tillegg lyden er så skarp og god som den var på Byscenen, er de nærmest sikret suksess.

Det er vel verdt å følge bandet framover, og det skal bli spennende å høre det nye albumet deres. Får du sjansen til å se LÜT på en scene nær deg, er det ingenting å lure på: Møt opp!
Hjemmesiden til LÜT