Foto: Sara AbrahamEtter et travelt år, er Spellemann-nominerte Larsiveli klar for å slippe musikk. I dag har han sluppet den første singelen, Oisann, fra en kommende EP. Han har samarbeidet med produsenten Pluto, som står bak blant annet Hallo med Isah og Dutty Dior.


Fortell oss om den nye låta di, Oisann.

- Oisann er en leken låt produsert av geniet Pluto. Vi gikk inn i studio med lave skuldre og lagde låta uten å tenke noe særlig. Låta er frekk og breial, og det var digg å spille inn musikk uten å måtte brette ut om privatlivet mitt.


Det er jo ikke første gang du har samarbeidet med Pluto. Hvordan var det å samarbeide denne gangen?

- Like herlig som vanlig. Fyren er en av de beste jeg har jobbet med noen gang. Han er deltagende på hele prosessen og er som vanlig supereffektiv. Vi jobber veldig godt sammen og han får frem det beste i meg når det kommer til alt fra stemmebruk, flow og tekst!


Du er jo Spellemannsnominert. Hva har den nominasjonen betydd for deg?

- Det betyr alt for meg! Husk hva jeg sa på Lullaby freestyle i fjor: «Neste år så vil jeg være på TV og ha en Spellemann». Etter så mange år med jobbing føles det også vel fortjent, jeg er uten tvil en av de beste her ute. Ja, jeg sa det!Du spurte nylig, på Facebook, hvilken Larsiveli-låt folk har som favoritt. Hvilken av låtene dine er din egen favoritt, og hvorfor?

- Min favoritt har enda ikke blitt sluppet så folk burde glede seg. Men av låtene som ligger ute må jeg gå for Fingertuppa fra EPen Brødrene Gjeddehjerte som jeg ga ut sammen med Palme.


Hvilken låt av andre artister er din favoritt, og hva har den låta betydd for deg?

- Det forandrer seg fra dag til dag, men for øyeblikket bumper jeg Maxo Kream - Still super duper heavy! Flowen, stemmebruken og hele stemningen over låta tar meg tilbake til da Palme og jeg lagde Brødrene Gjeddehjerte.


Siden vi nå er i lockdown pga koronaviruset, alt av live-konserter og sosiale greier utgår; Hva gjør du for å få tida til å gå?

- Jeg gjør stort lite i og med at jeg er syk og har mistet stemmen. Men jeg skriver en del og forbereder masse ny musikk som skal spilles inn når stemmen min er tilbake.


Hva kan vi forvente av deg framover?

- Først en EP der Pluto har produsert alle låtene, kanskje noen videoer, kanskje noen remixer. Og til høsten kommer det en ny EP hvis ting går etter planen der en annen helt sjuk produsent produserer alle låtene. Jeg har også et stort, stort ønske om å gi folket Brødrene Gjeddehjerte II. Palme What it dew?