Gjennom det fabelaktige konseptet Brakkesyke, stiller Ida Jenshus opp for rundt totusen lyttere fra stua til mor på Inderøy. Americana er en grei beskrivelse på hvilken sjanger hun befinner seg i. Hun har blitt sammenlignet med Emmylou Harris, og det er ikke riv ruskende galt, selv om hun sikkert er lei av å høre det.

Jenshus veksler mellom å spille elgitar og akustisk gitar, og spiller også munnspill på en del låter. Hun åpner konserten med å slå an på tonene til Over Before It Started på en elgitar med fin klang. Stemmen er fin og klar, og foran en vegg med gitarer og platecover når Ida Jenshus fint ut til oss gjennom skjermen.

Hun fortsetter med en tilståelse i Love you a little less: «I fell in love with an illusion». «Wow! Trettenhundre allerede!», utbryter hun når hun får se publikumstallet øverst i venstre hjørne. Det skulle bli over totusen i løpet av konserten. Et imponerende antall som tyder på at Ida Jenshus har en stor fanskare.

Og kommentarene hun får, tyder på at folk liker det de hører. «Vakkert. Glimrende start på helga! Nydelig!», er bare noen av godordene som blir Ida Jenshus til del.Ellers er det hjemmekoselig stemning i stua til mor, og det topper seg når huskatten får sine 15 sekunder i rampelyset. Etterpå spiller Jenshus låter som Marie (What happened To The Music?), og gjør det stødig og godt.

Hun spiller også en låt på elpiano. Det er Without You, med den triste tekstlinjen «Lately I’ve been sleeping without you». Det er nakent, nært og veldig fint.

Ida Jenshus tar seg tid til å snakke om heltene som, utløst av virus-krisen, nå virkelig trer fram. De som jobber i helsevesenet, de som jobber i matbutikker, de som har livsviktige jobber og får hjulene til å gå rundt. Da passer det godt å synge låten Hero i etterkant.

Så kommer «en låt æ ikke har spelt på mange år». Hun glemmer teksten underveis, men det er bare sjarmerende. Hun kommer fint i mål uansett.

Siste låten er den aldeles nydelige Someone To Love fra plata med samme navn. «Could you be there for me?», spør hun oss. Og ja, det kan vi godt. Jeg tror ikke så mange av de rundt totusen angret på at de var til stede en fin time denne fredagskvelden.

Hjemmesiden til Ida Jenshus