Endelig, halvannet år etter forrige by:Larm - og etter tilsvarende lang tid med en verdensomspennende pandemi, kan festivalen, musikkbransjen og konsertgjengere i Oslo ta seg en real heidundrandes tredagersfest.

I sin første utgave som permanent høstfestival var det lenge spenning rundt hvordan årets by:Larm kom til å bli gjennomført; som sittende festival med masse restriksjoner, eller som den folkefesten vi er vant til? Men en uke før festivalen braket løs kom beskjeden: Alle restriksjoner er borte!

Dermed var det et publikum utsultet på konserter, festivaler, uteliv og moro som stimlet sammen i Oslos konsertvenues i går kveld, på by:Larms første dag. En av de første artistene ut var Lokoy (Lasse Lokøy), som mange kjenner som bassist i Sløtface, men som også er produsent og soloartist. I går sto han på scenen på Rockefeller som sistnevnte, i en litt forvirrende kombinasjon med samarbeidspartner Emilie Østbø som fikk store deler av konserten til egen og begges musikk. Er man da fortsatt soloartist eller er de en duo?Det hele var litt kaotisk, som om ingen helt visste hvordan man gjør konserter lenger. Hvordan står man på scenen og connecter med publikum? Hvordan er man publikum? Hvordan oppfører man seg, og hva er skikk og bruk? Med såpass eklektisk og variert musikk fra låt til låt ble det til tross for god fremføring liksom ikke noen rød tråd som publikum kunne henge seg fast i. Dårlig lyd gjennom store deler av konserten hjalp heller ikke. Et av de mest interessante øyeblikkene i konserten kom da Lokoy forsøkte å få publikum til å komme nærmere scenen slik at han kunne crowdsurfe. Publikum, som naturlig nok var preget av de siste årene og sto spredt i lokalet med god avstand til hverandre, så seg usikkert rundt før de bestemte seg for at det var tryggest å bli stående der de var.Første mot slutten av konserten, når både musikere og publikummere hadde blitt litt varmere i trøya og virkelig hadde fått sveivet i gang et smårustent maskineri, ble det litt liv og røre i publikum med limbo til låta med samme navn, fest under Extroverted Kid, og med jubel da også Mikael Paskalev dukket opp på scena for en liten trall.

En treg start, men det løsnet etterhvert for Lokoy.

Se alle bildene fra by:Larm-torsdagen i bildekarusellen her: