Det holdt på å bli en liten katastrofe før veteranene i Atena skulle gå på scenen på Rockefeller sent i går kveld. Dørvaktene hadde virkelig trappet opp sjenkekontrollen, kontrollerte øynene og ansiktet på hver eneste person som ville inn, og veldig mange ble vist bort fra venuen selv uten tydelige tegn til beruselse.

Dette funker rett og slett ikke på en byfestival som by:Larm, hvor alkohol er tilgjengelig på hvert eneste konsertsted, og er en mer eller mindre naturlig del av kvelden. Om man så skal arrangere konserter etter klokken 23 - som jo ofte er curfew på arenakonserter - så må man vise litt mer skjønn når glade festivalgjengere som har vært ute siden klokkan 19:30 vil inn på konserter de har gledet seg til og betalt billett for.

Fem minutter før Atena gikk på scenen som en del av by:Larm Black var Rockefeller derfor nærmest tomt. Det gikk litt tid før bandet hadde et publikum selv etter at de hadde gått på scenen, men som slapp gjennom sjenkekontrollnåløyet fikk levert et strålende sett av Atena. Badet peiset på med høy energi, minst like høy selvtillit, og kjørte fullt show komplett med moshpit (som riktignok besto av fem personer).Med en lang rekke album bak seg - det siste kalt intet mindre enn Drowning Regrets & Lungs Filled With Water - er det en god katalog bandet har å by på, og de koser seg tydelig glugg ihjel mens de spiller. Jakob Skogli er en larger-than-life-vokalist, noe som kler musikken godt. De nærmer seg av og til faretruende nært klisjéer, både sjanger-, musikalsk- og opptreden-messig, men publikum virket veldig så fornøyde.

Atena leverer majestetisk lyd som gjør seg godt på et sted som Rockefeller. De hadde fortjent et større publikum, men med vanskelige dørmenn, og i konkurranse med store mainstream-navn som spilte rundt samme tid, hadde de oddsen mot seg på by:Larm i går kveld. Atena, og alle som måtte snu i døra i går kveld, får likevel en ny sjanse når de spiller headline-konsert på Vulkan senere denne måneden.

Se alle bildene fra by:Larm torsdag i bildekarusellen her: