- Jeg kommer til å danse mye  i dag, og da kan det være at dere får se trusen min. Den er beige! sa artisten Aurora med glimt i øyet. Hun var iført en hvit kjole på konsertarenaen ved Bergenhus Festning. Folk jublet i det hun entret scenen.Den 26 år gamle artisten fra Os sang og danset grasiøst, vakkert og iblant litt mer vilt og hemningsløst. Dansingen er en vel så stor del av konsert-opplevelsen hennes, og hun er fantastisk å oppleve live. Siden 2016 har hun utgitt tre album, og hun spilte mest fra siste album. The Gods We Can Touch kom ut i januar. Det er et knallsterkt album med kompleks art pop og elektronika, tekstene har hovedsaklig inspirasjon fra religion. Siden den kom ut har hun vært på turne i Europa og USA, og fra scenekanten skrøt hun av gleden ved å kunne snakke bergensk til publikum igjen.- She bargains with the world, so everything she wants will come to her. With no greed inside her mind. She knows what she deserves
We fell from sky with grace, begynte hun å synge. Heathens var åpningssporet, og hun fulgte opp med The forbidden fruits of Eden, Exists for Love, Cure for Me og andre sanger fra det nye platen.  Hennes vokale prestasjoner er fantastiske, og hun beveger seg tilsynelatende .like uproblematisk i de høye oktav-variasjonene som hun svever grasiøst over scenekanten på Plenen.

På låten Running with the Wolves fikk hun fremvist en villere side ved seg selv, akompagnert av noe mer fandenivolsk dansing. Aurora har en stil som kan minne om Kate Bush tidlig i karrieren, men det er helt klart noe eiendommelig og unikt med Auroras musikalske uttrykk også. Samtidig er hun morsom og selvironisk når hun prater mellom låtene.  - Åh, jeg visste ikke at det var neste sang! Jeg må tisse litt, sier hun i det musikerne hennes dro i gang Blood in the Wine. Hun snakket også om det som har vært sårt, og kom også med en hyllest til å kunne være seg selv og gleden ved å kunne leve ut sine følelser.

Aurora har en unik evne til å kanalisere et vidt spekter av emosjoner gjennom musikken.
 
Foto: Oddbjørn Steffensen