Mirror Lakes spiller på Parkteatret 4. oktober og du kan vinne billetter til deg og en venn ved å følge linken nederst på siden.

Historien om Mirror Lakes starter med et møte mellom gitaristen Knut Schreiner (Turboneger, Euroboys, Kåre and the Cavemen) og vokalisten og låtskriveren Frode Fivel, backstage på en Dungen/Soundtrack of Our Lives- konsert i Oslo for tre år siden. Stemningen var som den bruker å være, og Schreiner og Fivel rundet av praten med å si det de fleste musikere sier til hverandre når de møtes over en pils: ”Vi burde gjøre noe sammen en dag!”. Men denne gangen ble det altså ikke bare med praten. For å mildt sagt toppe laget har de fått med seg Trond Mjøen (Euroboys), Håvard Krogedal (I was a King, Loch Ness Mouse) og Arne Mathisen (Heroes and Zeros).

En grei måte å beskrive Mirror Lakes sin musikk på, er å bla seg gjennom medlemmenes omfattende diskografier. Frode Fivels soloplater tilhører singer- songwriter sjangeren, med låter som balanserer mellom stille skjønnet á la Neil Young på den ene siden og skranglete indie rock på den andre. Gitaristene Schreiner og Mjøen har aldri lagt skjul på at de henter inspirasjon fra 60- og 70 talls melodiøs gitarrock. Mens rytmeseksjonen tilfører en frisk energi som man vanligvis ikke forbinder med verken singer-songwriters, eller vestkyst soft rock.

Mirror Lakes besøkte Spinner Studio i Halden i påsken for å gjøre en filmet live-session, der de spilte fem låter fra sitt debutalbum. Ideen var å gjøre noe mer musikalsk interessant og med varig varig verdi enn en musikkvideo. Spinner studios i Halden befinner seg i gamle fabrikklokaler fra 30-tallet, der det engang stod et spinneri. Selve innspillingsrommet er den gamle spisesalen i 7. etasje. Stemningen i studiolokalene må sies å passe bra med Mirror Lakes' musikk, som rommer både røffe kanter, skjønnhet og tidløs melankoli på samme tid.

Delta i konkurransen her!