Crystal Castles (Can)

picture

De med god Hove-hukommelse vil kanskje at Crystal Castles allerede var på Tromøya i 2008. Eller det vil si: den mannlige halvdelen av den kanadiske duoen var på Tromøya. Vokalist og frontfigur Alice Glass lå nemlig syk igjen på hotellrommet i Arendal, mens Ethan Kath gjorde jobben som DJ på Flekken. Til stor skuffelse for alle oss som hadde gledet oss til konsert (han var veldig bra DJ altså, det vakke det!). Uansett: Litt ekstra stas å endelig kunne få drømmen om Crystal Castles-konsert oppfylt, også fordi bandet selv ved flere anledninger har sagt at de ønsker å komme tilbake!
Nylig ga duoen ut sitt tredje album, ganske enkelt kalt III, til storslagne anmeldelser i internasjonal presse. Albumet viderefører på mange måter gruppas helt unike sound. Iskalde elektroniske lo-fi-bakgrunner med Glass’ karakteristiske stemme messende over. Crystal Catles har på mange måter vært med å definere elektronisk musikk siden de startet opp i 2004 og mange artister må nok innrømme å ha blitt inspirert av dem i løpet av det siste tiåret.
Live er bandet en kaotisk/anarkistisk opplevelse der man sjeldent kan forutse hva man får servert. Alice Glass er en fantastisk scenepersonlighet, med Ethan Kath godt gjemt under hetta bak synthene. Det hviler en aura rundt Crytal Castles mange misunner dem – en aura av kulhet og ekte artistisk integritet. Det er bare å nyte det!
Asking Alexandria (UK)

picture

Hvor mange metalcore-band som har blitt dannet i Dubai vet vel ikke vi, men Asking Alexandria – dem kjenner vi til! Det var nemlig i Dubai at den engelske vokalisten Ben Bruce la grunnsteinen til det som skulle bli et av verdens mest populære metal-grupper akkurat nå. Men det var først hjemme i York på gamleøya at Bruce fikk sving på greiene, sammen med noen gamle kompiser. Året var 2008.
Siden den gang har den hardtarbeidende gruppa sakte men sikkert lagt verden for sine føtter, og er på grunn av ekstensiv turnering større i USA enn i hjemlandet. Forrige albumet Reckless & Relentless fra 2011 gikk inn på en niendeplass på Billboard-lista ved utgivelse og fikk bandet opp på toppen av festival- og turnéplakater verden over.
Nytt album fra Asking Alexandra ventes i januar, 2013 og er i følge bandet selv en «a musical baby of Mötley Crüe and Slipknot.» Her i Norge finnes det en egen facebook-gruppe for fans med drømmer om å se bandet i Norge. Drømmen er nå oppfylt. Asking Alexandria kommer til Hove og Norge for første gang!
CHVRCHES (UK)

picture

Ok da. Det uttales CHURCHES, men den originale stavemåten skyldes at den skotske electropop-trioen var så lei av å bli utkonkurrert av gamle bygninger på google. Forståelig nok. Lenge var gruppa en av disse mystiske internett-actene uten noe bakgrunnsinfo på nettet, men etter å ha sluppet et par finfine singler endret dette seg.
Anført av den karismatiske vokalisten Lauren Mayberry er Chvrches intet mindre enn en slags skotsk indie-supergruppe der alle tre medlemmene kommer fra andre kjente band. Låta «The Mother We Share» er for tiden B-listet hos NRK P3 og det er knyttet store forventninger til albumet som er ventet i 2013.
Mange har sammenlingnet Chvrches med Passion Pit, Ellie Goulding, Marina and the Diamonds, Fever Ray og Icona Pop. Og ikke minst Prince, som de gjør en hakkandes cover av i livesettet sitt. Dette er med andre ord fengende popmusikk med elektronisk tilsnitt. Perfekt festivalmusikk tenker nå vi…
Enter Shikari (UK)

picture

Enter Shikari kombinerer post-hardcore, metalcore og alternativ metal med elementer av elektroniske sjangere som dubstep, trance og drum n’bass og høres kun ut som… vel, Enter Shikari! Bandet skriver fengende låter og kombinerer det med originale tekster og har siden 2003 bygget seg en trofast fanskare over hele verden. Her i Norge inkludert.
Gruppa fra St. Albans i England har ved glere anledninger mottatt priser fra både Kerrang! og NME. Deres foreløpig siste album, A Flash Flood of Colour, ble sluppet i januar i år og førte Enter Shikari til en fjerdeplass på hitlistene i hjemlandet.
Hard politisk rock med elementer av gammel hardcore og samfunnsengasjerte tekster det er enkelt å nikke anerkjennende til – Enter Shikari er en viktig gruppe i dagens rockelandskap, og blir regnet for å være et liveband av format. Glede seg!
Macklemore & Ryan Lewis (US)

picture

Om det er lov å bruke ordet hiphop-komet er det vel nettopp det som passer den amerikanske rapperen Macklemore og hans produsent Ryan Lewis. Fra å være en ukjent indie-rap act gikk duoen rett inn på andreplass på Billboard-lista da de i oktober slapp albumet «The Heist». Plutselig stemte alt.
Macklemore fra Seattle i USA var lenge soloartist, med en rekke mikstaper og EPer på samvittigheten, men det var først i tospann med produsent og videoregissør Ryan Lewis at det store gjennombruddet kom. Ryan Lewis hadde da lenge vært Macklemores hoffotograf, før de ble kompiser på ordentlig. Sweet!
Med en sterk sosial samvittighet har blant annet Macklemore & Ryan Lewis stått opp for homofiles rettigheter med låta «Same Love», som sammen med singel nummer 2, «Thrift Shop», har over 30 millioner visninger på YouTube. Duoen har også opparbeidet seg et solid live-rykte, så dette blir gøy å se på en scene!Noen billetter til festivalen er allerede i salg, resten legges ut over nyttår.