Enter Shikari slapp i dag sin splitter nye video for den Brexit-kritiske låta 'Take My Country Back' hvor Rou Reynolds & co synger "Don't wanna take my country back, I wanna take my country forwards" og "Now look what we've done to ourselves, we've really gone and fucked it this time", og vi kjører premiere! Se videoen øverst i artikkelen.

Bandets seneste album The Spark ble sluppet i fjor høst, og da vi pratet med guttene like før de la ut på verdensturné, var Norge høyt oppe på ønskelista deres. Den gangen var Danmark nærmeste stopp, men endelig er det klart for et norgesbesøk. I desember er de nemlig endelig tilbake for ikke bare én, men to konserter, Garage i Bergen 12. desember og John Dee i Oslo 13. desember! I den forbindelse gjorde vi en liten Q&A med Rou, som kunne fortelle at han gledet seg voldsomt til å komme tilbake:

- Ja han gleder seg veldig! Det VET jeg at er sant, fordi jeg er ham! Norge er så vakkert at det alltid er en glede å besøke.

Bandets manager er norsk, og guttene har besøkt landet mange ganger. Det er ikke alltid de får tid til sightseeing, men i og med at de besøker landet midt i desember, håper Rou at de iallfall får tid til et julemarked eller to:

- Asså hvis jeg finner ut at det er et i nærheten, da slipper jeg alt jeg har i hendene og er der på sekundet for å gulpe i meg all gløggen!

Andre vinteraktiviteter er han visst ikke fullt så ivrig på...

- Det hadde vært flott om det var en hvit jul allerede når vi kommer dit. Jeg har aldri stått på ski i hele mitt liv. Jeg lagde en gang mitt eget provisoriske snowboard da jeg var liten.. tok en planke og slipte ned bunnen... Det funket ikke, jeg var kjempeskuffet.

Konsertene i Norge blir i en helt annen skala enn arena-showene guttene gjør ellers i verden, og intimkonsertene det norske publikumet har å se frem til er noe mange Enter Shikari-fans ellers bare kan drømme om. Rou mener at det ikke bare er publikum som får noe spesielt ut av en sånn opplevelse, men også bandet selv:

- Jeg liker å kunne henge på konsertstedet før vi går på scena og å møte folk. Det går selvfølgelig ikke i en gedigen arena, det er fysisk umulig på grunn av hvor mye folk det er, så det er fint å kunne faktisk snakke med folk og å få bli kjent med noen av de som kommer for å høre på oss.

Da vi pratet med Rou sist, var de like ved å reise ut på en lang verdensturné. Nå, noen måneder inn, har inntrykkene begynt å synke inn og Rou forteller at noen overraskelser har det vært, med tanke på det hvordan det nye materialet har blitt mottatt:

- Allsangen blant annet har vært enorm! Jeg trodde det ville ta en stund før folk hadde lært seg tekstene og kunne synge med lidenskapelig, men det skjedde nærmest umiddelbart.

Billettene til norgeskonsertene er i salg nå.

Foto: Tom Pullen