- Vi er utrolig stolte av å kunne presentere en svært profilert gjeng som i løpet av festivalens tre dager vil gjøre konserter som blant annet The Minus 5, Robyn Hitchcock & The Venus 3, og Peter Buck m/band.
De vil i løpet av festivaldagene garantert dukke opp også i andre sammenhenger, både små og større, skriver jubilanten i pressemeldingen.

The Minus 5 (US)
The Minus 5, som ledes av Scott McCaughey, har fungert som et slags musikalsk kollektiv der besetningen har endret seg for hvert album. Alt fra Wilco til medlemmer av The Decemberists har vært med og farget McCaugheys låter. Bortsett fra Peter Buck, som har vært med på de fleste innspillingene og livebesetningene til The Minus 5, er det ikke skrevet i stein hvem som ellers vil dukke opp på visefestivalen, men bra blir det!

Peter Buck m/band (US)
Peter Buck var det første medlemmet av R.E.M. som ga ut soloplate etter at gruppa ga seg etter utgivelsen av "Collapse into now" i fjor.
Det skjedde selvsagt på egne premisser. Plata som kom i september 2012, ble sluppet på den obskure etiketten Mississippi Records i 2.000 eksemplarer og kun på vinyl. Musikalsk strekker det seg fra seig og skitten garasjerock til mer umiddelbare poplåter som lett kunne glidd inn i R.E.M.-katalogen.
Konserten på visefestivalen er så langt den første Peter Buck gjør i Europa med sitt nye band, og vi kan ikke få gledet oss nok! Med seg har han blant andre Bill Rieflin på trommer og Scott McCaughey på bass (begge var assosierte R.E.M.-medlemmer)

Robyn Hitchcock & The Venus 3 (UK/US)
Robyn Hitchcock har gjestet visefestivalen de tre siste årene både med og uten band, til stor begeistring for et stadig voksende publikum. Derfor var ingenting mer naturlig enn å feire festivaljubileum med Robyn Hitchcock og hans amerikanske venner i The Venus 3. I tillegg til å festivaldebutere i Egersund med dette backingbandet, har Hitchcock også med seg en rykende fersk plate som slippes i mars 2013.Mer info her