Lil Wayne kommer til Europa i 2013. Dette er første gang Lil Wayne gjør en arenaturné i Europa. Lil Wayne vil holde 15 konserter i 10 europeiske land.

Billettsalget for konserten i Oslo Spektrum 14. mars starter onsdag 12. desember kl 09:00.

Lil Wayne har uten tvil vært sjangerdefinerende innen hip-hop. Det er originalitet og talentfullhet i ordenes rette forstand, og det er allmenn kjent at dette er mannen som har inntatt posisjonen som den bestselgende hip-hop-artisten det siste tiåret. Lil Wayne er kjent for sine elektriske og energiske sceneshow. Turneen I Am Still Music , gjennomført i 2011, etablerte seg som en av de ti beste turneene det året, med inntekter på 47 millioner dollar. Turneen besøkte tre kontinenter: Nord-Amerika, Afrika og Australia. Denne gangen inkluderes Europa og 14. mars står Oslo Spektrum for tur.

På nyåret er Lil Wayne aktuell med albumet I Am Not A Human. Førstesingelen No Worries, featuring Detail, er i disse dager tilgjengelig digital, samt satt i heftig radiorotasjon. Lil Waynes nyeste album Tha Carter IV (Cash Money Records), som ble sluppet i august 2011, etablerte seg som det bestselgende hip-hop albumet samme år. Albumet, som debuterte som #1 på Billboard Top 200-lista, solgte 964.000 eksemplarer den første uka, hvilket var på høyde med Lady Gagas Born This Way. På skiva fabulerer Lil Wayne om å kidnappe Beyoncé (for så å innkassere løsepengene hos Jay-Z), han sammenlikner seg med Lennon og praten om damer er gjennomgående. I sin helhet handler albumet om tiden som går og døden. Det er tidvis dystert, men skiva innehar også konstante og vedvarende, underholdene overraskelser, og det er nettopp denne blandingen og særegenheten som gjør Lil Wayne til den høyst rangerte hip-hop artisten i disse dager.

I september 2012 ble det konstatert at Lil Wayne hadde hatt hele 109 oppføringer på Billboard Top 100. Med det slo han ingen ringere enn Elvis Presley sin rekord på 108, som dog var blitt satt i perioden 1958 – 2003.

Med som special guest følger 2 Chainz. Det er unødvendig å si at dette er en av de heteste nykommerne innen hip-hop dette året; en mann som tidligere har gjort seg kjent som den ene halvdelen av den Atlanta-baserte gruppa Playaz Circle. I 2007 slapp 2 Chainz på egenhånd mixtapen Me Against the World. Det merkbare referansepunktet til 2Pac ga seg til kjenne ved slippet av mixtapene Trap-A-Velli og All Ice on Me, men det var ved slippet av mixtapen Me Against the World 2: Codeine Withdrawl fra 2010 at 2 Chainz virkelig fant sin stil og egenart. Etter å ha etablert seg med en rekke eksplosive mixtaper i bagasjen, kom endelig debutalbumet Based on A T.R.U. Story i august i år. Signert under Def Jam har 2 Chainz denne gangen fått med seg en lang rekke kredible navn som Drake (på førstesingle No Lie), Kanye West (på andresingle Birthday Song) og Nicki Minaj (på tredjesingle I Luv Dem Strippers).

Med på turneen følger også special guest Mac Miller. Mac Miller er en stigende stjerne som har gått fra å være en lokal sensasjon i hjembyen Pittsburgh (USA) til å selge ut arenaer i USA og Europa. Han er en talentfull musiker som behersker flere instrumenter og som er relativt fersk innen freestyle/cipher/battle-miljøene i hjembyen. Influert av artister som The Beastie Boys, Outcast og Big L, har Mac Miller utviklet en særegenhet av rim og flow som til de grader fremstår hakeslepsfrembringende. I november 2011 etablerte Mac Miller seg som den første uavhengige artisten til å inntre som #1 på Billboard-albumlista siden 1995, skriver Live Nation i pressemeldingen.