En ekstra julegave fra by:Larm! Se også artistene som ble sluppet i årets julekalender.

Oslo Ess har hatt et eventyrlig 2012, hvor "Verden på nakken, venner i ryggen" har toppet VGs albumliste og gutta har tilsynelatende hatt minst en låt inne på P3s spilleliste til enhver tid i hele år.

Svenske Johnossi er et kjent og kjært navn for mange nordmenn, og nyheten om at duoen kommer til by:Larm vil nok møtes med brede smil og rykking i rockefoten allerede lenge før februar er over oss.

God Seeds debutalbum "I Begin" har høstet svært gode kritikker i både inn- og utland, og de tidligere Gorgoroth-medlemmene virker både sintere, mørkere og bedre enn på lang tid.

Bak navnet Nidingr finner man folk med fartstid fra band som Mayhem, 1349, Gorgoroth og DHG. Den rykende ferske LP-en "Greatest of deceivers" har blitt varmt mottatt i både norsk og utenlandsk musikkpresse.

Elephant9 med Reine Fiske er lyden av hva som skjer når medlemmer fra band som Dungen, Bigbang, Supersilent og Shining kommer sammen over landegrenser for å leve ut sine mer grandiose og eksperimentelle sider med deres unike blanding av jazz og progrock.

Norske Sweden har figurert på flere "årets beste"-lister, og deres lett skranglete og nostalgiske indierock har åpenbart truffet en nerve hos både journalister og musikkelskere landet rundt.

Cazadores fra Tromsø har i det siste seilt opp som et norsk motsvar til The Killers, og deres smakfulle arenarock var virkelig i med på å sette sitt preg på årets festivalsommer. Dermed ble det et enkelt valg for oss å invitere dette bunnsolide rockebandet til by:Larm.

Goran Kajfeš er en svensk-kroatisk trompetist som har spilt med alt som kan krype og gå av svenske kvalitetsmusikere. Men Kajfeš står også svært stødig på egne ben, og har en rekke bejublede jazzutgivelser på samvittigheten, deriblant "X/Y" som vant Nordic Music Prize i 2011. Oppmøteplikt!

Atlanter er allerede godt kjente Jens Carelius og Arild Hammerøs nye bandprosjekt, og kan kanskje best beskrives som norsk viddeblues med hint av krautrock. Sammen med garvede karer som Jonas Barsten Johnsen og Morten Kvam gir de etter vår mening et friskt pust på den norske rockescenen.

Linnea Henriksson har med sine sjarmerende poplåter virkelig tatt hjemlandet med storm, og solodebuten "Till mina älskade och älskare" er sågar årets mest spilte album på Spotify hos broderfolket. Henrikssons snurrige komposisjoner beviser en gang for alle at stempelet som tidligere Idol-deltaker faktisk kan overvinnes.

NONONO er en svensk trio fra Stockholm, som består av produsentteamet Astma & Rocwell og singer/songwriteren Stina Wäppling. Siden tidlig i 2012 har de skapt musikk som kan beskrives som urban-indie med et basstungt og beatdrevet fundament.

Rapduoen Lorentz & Sakarias har vært blant Sveriges mest bejublede artister de siste par årene, og med singelen "Garbo, Astrid & Taube" og det nye albumet "Himlen år som mörkast när stjärnorna lyser starkast" har de så absolutt greid å følge opp hypen fra debutplata.

Oyama er en shoegaze-kvintett fra Island som, naturlig nok, har blitt sammenlignet med sjangerens gudfedre My Bloody Valentine. Til tross for status som "vinnere" av årets Iceland Airwaves er bandet fortsatt uten plateselskap, og jobber i disse dager med sitt debutalbum i studio.

Sin Fang er hovedprosjektet til Sindri Már Sigfússon, Islands konge av lo-fi pop. Rolling Stone har kalt ham "Islands svar på Beck", og til by:Larm 2013 har han med seg sitt rykende ferske tredjealbum "Flowers" i baklomma.

Finske Delay Trees har blitt beskrevet som både shoegaze, slowcore, krautpop og postrock. Uansett hva man kaller det, er det ingen tvil om at deres atmosfæriske lydlandskaper er både fengslende og unike.

Eva & Manu og deres finske folkpop er varme og sjelfulle saker, og ikke så veldig langt unna vår egen Ane Brun i uttrykk. Duoen oppgir da også godeste frøken Brun som en av sine viktigste inspirasjonskilder på sin Facebook-side.

Gudrid Hansdottir fra Færøyene har siden 2007 laget låter på både engelsk og færøyisk, og hennes catchy folkrock henter mye av sin inspirasjon fra hjemlandets kultur og værharde landskap.

På Tigerspring Label Night vil du kunne oppleve:

Howl Baby Howl er en rockduo fra København, som debuterte i 2009 med "There Is No Team In Fuck You". Bandet har turnert med blant annet Raveonettes og deres heftige garasjerock har blitt brukt i flere TV-serier og reklamer i USA.

Danske Panamah og deres unike blanding av pop, house, folk, elektronika og tradisjonell singer/songwriter-musikk har steget kraftig i kurs i sitt hjemland de siste par årene. Med singelen "DJ Blues" har de herjet hitlistene i Danmark i hele sommer, og det knyttes store forventinger til hva dette bandet vil foreta seg i tiden som kommer.