Det ligger an til en strålende uke på The Crossroad Club i Oslo i vår. 25. april inntar Paal Flaata og Chip Taylor med band scenen, og dagen etterpå, 26. april, er det duket for et gjensyn med de barske amerikanske boogie-blues-rockerne, Endless Boogie.

Flaata mottok glimrende kritikker for albumet Wait By The Fire, hvor han på mesterlig vis synger låter av Chip Taylor. Da Musikknyheter.no intervjuet artisten like før jul, fortalte han at utgivelsen er starten på en trilogi, og at han allerede er i gang med album nummer to. Blant favorittene på albumet er If I Stop Loving You.

- En av mine beste vokalprestasjoner. Som blueselsker synes jeg det var godt å få skapt en bluessound, da sjangeren er meget vanskelig.

- Tittelsporet er en spesiell låt som har blitt en favoritt da jeg stort sett har sittet foran en peis under hele skapelsesprosessen av albumet, sa han.

På albumet samarbeider Flaata med pianist og produsent Gøran Grini. Kombinasjonen er i følge Flaata perfekt.

- Gøran har vært med meg i 12 år. Som pianist på alle mine plater og konserter har vi utviklet et unikt samarbeid. Det er både veldig spennende og perfekt for meg at Gøran nå tar steget ut som produsent. Han vet nemlig hva jeg vil ha og hva jeg er ute etter, uttalte han til Musikknyheter.no.

picture

Endless Boogie sin utgivelse fra 2010, Full House Head, ble belønnet med 8/10 her på Musikknyheter.no. Overtegnede skrev blant annet:

Bandets andre plate er en endeløs og hypnotiserende boogie-blues som trekker deg inn i et gitarunivers du ikke vil forlate. ´Top Dollar´ og Eklow leker seg ustanselig med fete riff, herlige småplukk og knallgode soloer gjennom den ene låta etter den andre. Og her er heller ingen rock-around-the-clock-lengder, men tvert i mot låter som varer en stund, som er så suggerende at det er fort gjort å glemme av at du har en sigarett i munnviken, en pizza i ovnen eller en klesvask i maskinen.

Under Øyanatt i 2011 spilte bandet to konserter på The Crossroad Club, og har siden da vært ønsket tilbake av både fans og teamet på Crossroad. Snart er bandet ute med nytt album og legger i den forbindelse ut på Europaturné. Turen går selvfølgelig innom Crossroad i hovedstaden.

Billettsalget til disse begivenhetene starter tirsdag 5. februar. Det er bare å hive seg rundt, for ærlig talt: Du vil vel ikke gå glipp av dette?


Mer om The Crossroad Club her.