Shining er årets vinner av Statoil-stipendet by:Larm 2013. Stipendet er på én million kroner, som blir fordelt over to år. I år er sjette gangen Statoil-stipendet deles ut, som er det største av sitt slag her i landet. Stipendet skal støtte norske artister med internasjonalt potensial.

- Årets vinner av Statoilstipendet fremstår som hardt arbeidende og har en gjennomtenkt og gjennomarbeidet plan for videre avansement. Utlandet er ikke ukjent territorium, og det er allerede lagt et godt grunnlag å jobbe videre på. Vinneren har holdt på en stund og har gått gjennom flere faser i sin musikalske utvikling. Dagens utgave fremstår som imponerende helstøpt, og uttrykket har funnet en form som mange burde kunne identifisere seg med, sier juryleder Espen Lind.

Totalt ti artister var nominert til Statoil-stipendet 2013. Stipendet er en del av Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter, der selskapet støtter talenter innenfor både kultur, idrett, utdanning. Sponsorsjef i Statoil, Marius Rosenberg Amundsen, ønsker vinneren lykke til.

- Dette stipendet skal hjelpe norske talenter innen rock og pop med å komme seg ut i verden og bli hørt på de store scenene. Vi gratulerer Shining med årets stipend og gleder oss til å følge dem videre, sier Amundsen.

- Vi er veldig glade for at vi sammen med Statoil bidrar til at norske talenter får bedre vilkår og muligheter. Dette arbeidstipendet har gjennom flere år vært med på å løfte frem artister som jobber mot et internasjonalt gjennombrudd, sier Erlend Mogård-Larsen, daglig leder i by:Larm.

Statoil-stipendet ble for første gang delt ut under by:Larm i 2008, og deles altså ut for sjette gang i år. Den første vinneren var Ida Maria, etterfulgt av Mathias Eick Quartet (2009), Ingrid Olava (2010), Kvelertak (2011) og Jarle Bernhoft (2012).

Årets nominerte var:
Highasakite
Mikhael Paskalev
Shining
Ida Jenshus
Young Dreams
Thomas Dybdahl
Truls
Blood Command
Elephant9 w/Reine Fiske
Monica Heldal