Seattle-gruppa Soundgarden har holdt på helt siden 1984, og de var en av de legendariske grungebandene signert på det banebrytende plateselskapet SubPop. De var det første grungebandet som signerte med et større selskap da de i 1988 signerte med A&M Records. Denne endringen gjorde også at de flyttet seg noe vekk fra grungen og dyrket en mer melodisk linje med tydelige linjer tilbake til rock og metal. Det store gjennombruddet kom allikevel først i 1994 med det fantastiske suksessalbumet «Superunknown». Suksessen kom kanskje litt for fort og bandet brøt opp etter neste album i 1997, men i 2010 gjenforentes de i sin originale form med alle originalmedlemmene. Reformasjonen har også brakt med seg et nytt album, «King Animal», som kom mot slutten av 2012.

«De er en av legendariske Seattle-bandene som sammen med Nirvana og Pearl Jam virkelig klarte å ta steget videre og bli verdensstjerner. Mange av medlemmene har gjort mye spennende i årene etter at de splittet opp, men sammen som Soundgarden er de noe helt spesielt. Dette blir en av høstens absolutt største musikalske høydepunkter», sier Peer Osmundsvaag i Atomic AS.

Med sanger som «Black Hole Sun», «Outshined», «Spoonman» og nye «Been Away Too Long» blir dette en minnerik konsert i Oslo Spektrum for både gamle og nye fans. Det har helt klart vært for lenge siden, men den som venter på noe godt, venter som kjent ikke forgjeves. Det nyeste albumet «King Animal» ble beskrevet i VG som «overraskende vitalt» og trillet inn en femmer på terningen. Dagbladet omtaler det med at det fortsatt har «energien fra de første årene, det særegne groovet, de harde, kryptiske og orientalskinspirerte-gitarriffene, og catchy vokallinjer fra en av rockens sterkeste stemmer.» Chris Cornell har en stemme som ingen andre, og aldri har den kommet så til sin rett som sammen med Soundgarden. Både han og de andre i bandet er om mulig blitt enda bedre med årene, så det lover bra for denne konserten i Oslo Spektrum den 7. september.Delta i konkurransen her!