CALIBAN SESSIONS er en årelang tradisjon hvor miljøet rundt Duplex Records og Ole Petter Andreassens Caliban Studios løsner ganske godt på slipsknuten og koser seg maksimalt med de forskjellige prosjektene sine. Etter 6 utsolgte år på rad i Oslo tar konseptet nå i tillegg konseptet en tur utenbys!

Bandene som spiller er:
BLACK DEBBATH, SLUT MACHINE, HILDE MARIE KJERSEM, DIPSOMANICS, THULSA DOOM, DE SØRGELIG RESTENE, LAST HEAT, BLOOD TSUNAMI, SWEDEN, EL DOOM & THE BORN ELECTRIC, BARE EGIL BAND, TRASS, THE DOGS

Konsertene:
• Bergen - Kvarteret 25/10
• Oslo - Rockefeller 26/10
• Volda - Rokken 1/11
• Trondheim - Samfundet 2/11


I tillegg til en smørbrødliste av høypotente konsertopptredener, vil CALIBAN SESSIONS by på gjenforeninger av legendariske band som Thulsa Doom, Slut Machine og Dipsomaniacs!

Thulsa Doom var Norges første og største stoner-band, ga ut 3 album og en Ep mellom 1999 og 2006.. Et karrieremessig peak kom med bautaen ”….And Then Take You To A Place Where Jars Are Kept” som fortjent hanket inn både Spellemann og Alarm nominasjoner.
Etter en headlinerspot på Øyafestivalen i 2006 kastet bandet overraskende inn håndkleet uten å gjøre noe nummer ut av det, og har ikke spilt sammen siden. Men NÅ gjør de ett unntak for Caliban Sessions 2013, og vil spille den klassiske debut ep`en ”She Fucks Me” (Norges første stoner-release) i sin helhet. Og original line-up`en er inntakt igjen (for første gang siden 2003), med Papa Doom i spissen!

Legendariske Slut Machine ble startet i 1993 på restene av oppløste Barbie Bones og The Swamp Babies. Signerte med Roadrunner Records i 1997, men selskapet trenerte utgivelsen av albumet etter å ha tapt penger på nordiske band. Slut Machine trakk seg fra avtalen, og ga ut albumet i Norden på NMW, og i Europa på Rawk Records til svært gode kritikker. Spilte på de største og viktigste festivalene i Norge før de la ned bandet med en avskjedskonsert 16.mai 1998. I denne forbindelse ble det utgitt en EP bestående av 3 låter (opplag 50 ex.) kun solgt på konserten.
Når man kombinerer ESPEN LIENS ufattelig brutale fuzzbassinferno med RUNE KOGSTADS usannsynlig intense og presise metal bombardement, da vet man at Slut Machine har et komp som kunne vunnet krigen alene. I tillegg til dette kommer JØRGEN TRÆENS (Sir Duperman) øreflerrende trashy motorsagmassakre gitar og fjerner restene av gjenlevende motstand. Midt inni eller utenpå denne musikalske krigsmaskinen regjerer en sinnsforvirret, brølende og snerrende ABS, med sine kaotiske fortellinger om hat, sex og vold. Det hele fremført med en innlevelse og overbevisning helt uten sidestykke.

I perioden 1997-2003 ble Dipsomaniacs av mange trukket fram som et av landets aller fineste popband. Med sin lett vindskeive,men likefullt svært så melodiøse psykedeliske pop, ga bandet ut seks album i løpet av sin aktive periode. Mange av disse til strålende kritikker både her hjemme og i utlandet. Hovedpersonen Øyvind Holm har også I ettertid markert seg som en av Norges aller, aller beste låtskrivere, bl.a. med bandet Deleted Waveform Gatherings.
Caliban Sessions sier :“Det er med enorm stolthet vi kan kunngjøre at Dipsomaniacs har sagt seg villige til å gjenforenes i anledning Caliban Sessions i Trondheim. Dette er spesielt ærefullt for Caliban-gründer Ole Petter “Ollis” “El Doom” Andreassen og hans kumpan i Black Debbath og Thulsa Doom, ”Bare” Egil Hegerberg, ettersom disse to karene alltid har holdt Dipsomaniacs høyt i ære, og særlig ment at albumet Praying Winter er en av tidenes pop-plater.”


BLACK DEBBATHS POPULÆRE ROCKEQUIZ I BOKFORM!

Et fast og populært innslag i Black Debbaths sceneshow har i mange år vært en rockequiz. Med gode, velformulerte og vittige spørsmål om alt fra lokale musikere på det stedet de har spilt til legendariske tungrockband har den skapt godt humør og fin kontakt mellom scene og sal. Ofte har ikke det å finne det riktige svaret på hvert enkelt spørsmål vært like viktig som det å kose seg sammen over en artig problemstilling eller å finne en ny spøkefull vri på en gammel, etablert sannhet. Nå har bandet samlet høydepunktene fra mange års quizer, og forlaget No Comprendo Press vil gi ut samlingen 25 oktober.