Foto: Julia Marie Naglestad

Thulsa Dooms nye singel er like uvanlig som den er inkluderende. "Endless, Unless" handler om noen du møter av og til, kanskje til og med hver dag. Den handler nokså sikkert om deg også. Og det handler om tung rock.

Etter en innholdsrik dag på jobben strenet vokalist Jacob ned en gågate i sentrale Oslo. Vi lar han fortelle:

— En lett misjonerende type stoppet meg for å si at jeg måtte stresse mindre i livet. Han ville at jeg skulle revurdere mine valg slik at jeg ikke lenger måtte haste. Jeg svarte kort at jeg trivdes godt med dette tempoet, og hadde timet turen gjennom byen slik at jeg rakk fergen min med grei margin. Jeg påpekte for øvrig at han var både fordomsfull og lite trivelig der han sto og mente noe om folks levesett kun basert på hvilket tempo de holdt nedover Lille Grensen. Den påfølgende dagen møtte jeg Ole Petter og de andre i Thulsa Doom. Ole Petter hadde skrevet ny musikk, og tror du ikke at den musikken handlet om nettopp den samme historien som jeg hadde opplevd dagen før! I mine ører gjorde den i alle fall det. Det handlet om hvordan vi alle er senter i våre egne tilværelser, og i våre beste stunder forstår vi hvordan alle andre er i sin egen tilværelse som er like levende og like kompleks som vår egen.

— Dette er en historie som også utfolder seg når det ikke synges tekst og vi kastes ned et frodig og intrikat kaninhull av driv og gitar. Besnærende og uimotståelig. "Endless, Nameless" har allerede blitt beskrevet som "Lynyrd Skynyrd spiller Ballad of a Thin Man at Pompeii, og vil kanskje også i nær fremtid omtales som Status Quo spiller Lamb Lies down on Broadway Off Broadway.

Låta slippes i morgen, men her får du en eksklusiv forhåndslytt allerede nå!Dette er altså første smakebit fra albumet «Ambition Freedom» som kommer 12. november 2021. Plata er innspilt i Caliban Studio Storsjøen med forarbeid i Ollis' leilighet og etterarbeid i Hennings leilighet.