Manowar har vært trofast mot sjangeren de startet med på begynnelsen av 80-tallet. Mer klassisk heavy metal skal man lete lenge etter. Kommer man først under huden på musikken deres ender man opp som livslang fan. Slagere som "Carry On", "Fighting the World", "Blow Your Speakers" og "Warriors of the World" er bare få i rekken fra en lang og solid karriere.

Manowar er virkelig i sitt rette element live på scenen med fansen foran seg. De gir alltid 110 % fra scenen og har et mektig show med høy allsang faktor. Det er ikke uten grunn de er kåret til verdens "loudest band" live. Få band har en mer trofast fanskare, og har fanklubber i hele verden.

De har solgt over 9 millioner album, og deres 11. studioalbum kommer ut juni 2009.

Man har prøvd å få Manowar til Kvinesdal siden 2006, men grunnet deres egen Magic Circle Festival i Tyskland som har vært samme helg har man ikke lykkes, før nå. Denne festivalen tiltrekker over 35000 hvert år. Vi har hatt en god dialog med Manowar og Magic Circle siden 2006, og det er nok også mye av grunnen til at Norway Rock Kvinesdal var de første de tok kontakt med da de viste seg at Magic Circle festivalen ble flyttet en helg, skriver festivalen i pressemeldingen.