Leonard Cohen spiller på Wrightegaarden torsdag den 16. juli og Romsdalsmuseets utescene fredag 17. juli 2009. Leonard Cohen er en avholdt artist med et svært stort publikum i Norge. I en alder av 75 år holder han fremdeles kritikerroste konserter, senest på Bislett i 2008 der over femten tusen publikummere tok turen.

I 2009 gjør han to konserter i Norge, Molde og Langesund. ”Leonard Cohen har vi ønsket til Moldejazz i mange år”, sier en svært fornøyd festivalsjef Jan Ole Otnæs som forventer utsolgt hus på Romsdalsmuseet 17. juli.
Lars Moen på Wrightegaarden er ikke mindre fornøyd og sier: ”Leonard Cohen er et unikum i musikkhistorien og vi er svært stolte over at han tar turen til Langesund”. I Langesund får Cohen i tillegg selskap av både Vamp og Sivert Høyem.

Leonard Cohen har gjennom fire tiår vært en av verdens viktigste og mest innflytelsesrike artister. Allerede på debutalbumet ”Songs of Leonard Cohen” (1967) finner vi klassikere som ”Suzanne”, ”Sisters of Mercy” og ”So long, Marianne”, den siste tilegnet hans mangeårige norske samboer. Med oppfølgerne ”Songs from a Room” (1969) som inkluderte sangen ”Bird on a Wire”, og ”Songs of Love and Hate” (1971) var Cohen etablert som musiker. Poeten Cohen var anerkjent fra før med utgivelser helt tilbake til 50-tallet. Cohens dobbeltkarriere som poet og musiker er kjennetegnet av poesi med høy grad av musikalitet og musikk med tekstlig dybde få artister forunt.

På det synth-orienterte tidlige 80-tallet kan man spore en stagnasjon i Cohens karriere til tross for at platen ”Various Positions” (1984) innholdt det som senere skulle bli hans mest kjente låt, ”Hallelujah”. I Norge tok det imidlertid helt av for Cohen da han kom med platen ”I’m Your Man” (1988) hvorfra både ”First We Take Manhattan” og ”Ain’t No Cure for Love” ble store hiter. Hans status i Norge kan vel best understrekes ved utgivelsen av platen ”Cohen på norsk – hadde månen en søster” (1993), der noen av landets fremste kvinnelige artister hyller Cohen med sine versjoner av hans sanger.

Låten ”Hallelujah” er et fenomen i seg selv. Innspilt av over 150 artister er den sagt å være en hit for enhver artist som fremfører den med innlevelse. Jeff Buckley hadde en stor hit med den i 1994 og i 2008 skjedde det utrolige at den britiske ”X-factor”-vinneren Alexandra Burke toppet listene med låten samtidig som Buckleys versjon nådde 2. plass og Cohens egen versjon gikk inn på 34. plass!