Med kondisjon som ei utrent ugle tar jeg over stafettpinnen, klar for neste etappe. Årets Øya-program er som alltid variert og kvalitetssikra, så det å plukke ut en håndfull band og artister fremstår som det rene luksusproblem. Jeg regner med at de fleste med Øya-pass er klar over at Robyn og Iggy Pop kommer, så vi fokuserer litt mer på det som lurer under overflaten. Nå skal det sies at undertegnede har en forkjærlighet, (sorry, jeg mente forhat) for de mere hardtslående bidragene, så noen sjangere overlater jeg til del nr tre.

Klubbdagen tirsdag 10. August har jo blitt en konsertdag av rang her i Oslo. De fleste utesteder med en eller annen form for scene er med på opplagget og fra tidlig på ettermiddagen (dvs kl 17:00) kan man begynne å ta for seg.

Mongo Ninja spiller opp til dans på Palace Grill kl 21:00. Punk, Thrash og rock i en herlig symbiose. Bandmedlemmer fra Blood Tsunami og The Cumshots gir deg god gammaldags juling mens du prøver å få i deg nok pils. Etter å ha overvært en knallhard oppvisning på Garage for et par måneder siden kan jeg trygt anbefale Mongo Ninja. Det svinger bra, det gjør foten glad.

Mongo NinjaHvis du hiver deg i en taxi over til Blå (21:40) rekker du trolig Izakaya Heartbeat. En sekstett som lirer suggererende, småseig rock. Med tre velgjorte gitarer i lydbildet og en besetning med heftig erfaringsliste sier det seg selv at dette blir bra. Halvprogressivt, halvpsykedelisk og helfett.

Izakaya HeartbeatHvis du syns det å hive seg i en taxi bort på Blå virka litt slitsomt, så fortvil ikke. Kl 22:00 på Palace Grill er det nemlig duket for hurraguttene The Goo Men. Rock, snuskete soul og gammal, støgg blues blir servert på en forrykende og bokstavelig talt festlig måte. Jeg tror det er fysisk umulig å kjede seg på en Goo Men-konsert så her er det bare å henge på.

The Goo Men.Det burde ikke være nødvendig med taxi for å rekke Gamla etter dette, men har du nok spenn så kjør på. Kl 23:00 er det urørt-vinnerne Phoan Joan som fremfører sin skranglete og minimalistiske, men særs melodiøse form for rock. En hybrid av Dead Moon og PJ Harvey burde dekke noe. De spilte for fulle hus på By:larm tidligere i år og mye skal skje for at dette ikke blir knall.

Phone JoanDa er vi over på onsdagens program, og så lenge du var hjemme før polet åpna er det ingen unnskyldning for ikke å innfinne deg på Vika-scenen kl 14:50. Et relativt nytt og fresht tilskudd til en skadeskutt norskspråkelig rockescene;Oslo Ess entrer scenen til et forhåpentligvis strålende solskinn. Oslo Ess tråkker de samma gatene som Jokke en gang gjorde og de gjør det med tilsvarende nerve og ærlighet. Gleder meg.

Akkustisk versjon av låta: "Alt Jeg Trenger"Oslo EssVi hopper til fredag og Vika-scenen kl 14:15. Obliteration er et av landets beste deathmetal-band og skal forhåpentligvis ta deg med i forråtnelsen. Kvart over to en fredag er kanskje ikke det mest synonyme med deathmetal, men etter å ha sett dette bandet flere ganger er jeg overbevist om at de fikser denne settingen. Aura Noir greide det jo suverent i fjor så dette blir bra det. Nekrobra.Obliteration
Senere samme kveld er det gode gamle Purified In Blood sin tur til å sparke fra seg. Har du vært på konsert med dem før skjønner du hva jeg mener. Har du ikke, vel, da er det på tide. Disse gutta leverer ALLTID varene, og hvis du tror at Sjøsiden-scenen er litt for stor å dive fra, da må du nok tro om igjen. Det blir omtalt som hardcore, men i realiteten er det en herlig blanding av alt som er tungt. Med to heftige skiver og et utall konserter på samvittigheten er det ingen tvil. Dette blir både hardt og fett!Purified In BloodØyas kanskje ondeste booking noen sinne entrer Klubben-scenen fredag kveld 20:55. 1349 har siden 90-tallet proklamert sin vrede og denne kvelden er det din tur til å smake pisken. Det går fortere enn du trodde var mulig og det hviler en egen atmosfære over 1349's konserter. Hvis du tenker "Huff, dette hørtes skummelt ut. Vet ikke helt om jeg tør", nei, da burde du gå et annet sted.1349Da var del to ferdig. Håper du har fått et par nyttige tips og så er det bare å vente på del nummer tre.