- En storslagen video til en storslagen låt. Årvåkne følgere vil finne en del referanser til våre ti år som band i videoen. Også kan vi ikke si annet enn at vi savnet fansen vår noe sykt da vi var inne på Rockefeller og filmet uten dem, forteller bandet.

I sin første låt på sin første plate synger Oslo Ess "Det tordner i midt hjerte og det bruser i mitt blod. Hele jævla Thunder Road handler om oss to".

Les også: Full pott til Oslo Ess!l

På dagen 10 år etter hyller bandet igjen denne klassikeren av en låt ved å åpne deres 6. studioalbum med nok et nikk til Springsteens evige hit med en åpning med munnspill og piano og en drøm om et bedre liv. Første spor på plata "Pønk, rock og harde kår" er (ironisk nok) balladen "Aldri se oss tilbake" som ifølge vokalist Åsmund Lande er den låta de alltid har hatt lyst til å lage, men aldri før har hatt roen til å gjøre.

Musikken i låta er satt sammen av melodier som en god venn av bandet har laget opp gjennom årene. "En ganske håpløs og herjet type, men kanskje den beste musikeren og låtskriveren vi kjenner" som bandet sier.

- Låtene hans har en tendens til å bli igjen inne i ett-romsen hans. Så her tok vi noen av de fineste melodiene hans, satt sammen og lagde skikkelig bløtkake av det med stryk og hele pakka! Du skulle sett fjeset hans da vi inviterte han i studio for å høre resultatet!"

Regi, filmfoto og klipp: Fredrik Heggelihaugen. Filmfoto: Ola Sollie

Forsidefoto: André Løyning