For alle fans av heavy metal er jo Judas Priest selveste yppersteprestene, og vi er utrolig glade for at den norske fansen til bandet nå får anledning til å ta et ordentlig farvel med gruppa – og at vi kan gjøre det i to byer, sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

14. juni, Oslo Spektrum
15. juni, Edvard Griegs Plass i Bergen

Birmingham-bandet ble startet allerede i 1968, og ble i løpet av det neste tiåret et av de toneangivende metal-bandene. Judas Priest ble etterhvert regnet som en del av THE NEW WAVE OF BRITISH HEAVY METAL, sammen med andre band som IRON MAIDEN, DEF LEPPARD, SAXON M.FL og var bandet som fjernet den siste rest av blues i moderne metal.

I 1980 ga bandet ut den banebrytende og sjangerdefinerende storsuksessen "British Steel" som sendte bandet til topps i metal-himmelen. De kommende årene ga bandet ut flere kommersielt suksessfulle album. The "Metal Gods" (som fansen oppkalte dem etter låta med samme navn) turnerte i disse årene kloden rundt som et av verdens største metal-band. Etter det kritikerroste albumet "Painkiller" i 1990 og den påfølgende turneen tok frondmann og metall-gud ROB HALFORD en lengre pause fra bandet. Judas Priest fortsatte - med ny vokalist - og vekslende suksess.

I 2003 kunngjorde Rob Halford og Judas Priest en gjenforening av originalbesetningen, og mannen som gjorde lær og nagler til standard metal-utrustning frontet nok engang det britiske superbandet. Etter gjenforeningen har Judas Priest hatt en eneste stor opptur, men utstrakt turnering over hele verden, co-headlining av Ozzfest og to nye suksessfulle studioalbum. I 2009 ga de ut konsertalbumet A Touch of Evil: Live, og endelig ble bandet også belønnet med en Grammy i 2010 for "Best metal performance"!

Samme år annonserte bandet at de med sitt neste album også drar ut på en lengre avskjedsturné. Etter 40 år i metalens tjeneste ønsker bandet å ta farvel med sine fans med en skikkellig BEST OF turné verden rundt!
Vi har vært så heldige å få Bergen inkludert i denne turneen, og onsdag 15 juni 2011 står Judas Priest på scenen, ute på Edvard Griegs Plass ved Grieghallen. Denne gang for aller siste gang!

- For alle fans av heavy metal er jo Judas Priest selveste yppersteprestene, og vi er utrolig glade for at den norske fansen til bandet nå får anledning til å ta et ordentlig farvel med gruppa sier arrangør Sigve Prestnes i Stageway.

- Vi er også veldig spent på å ta i bruk det flotte nye uteområdet foran Grieghallen! Det blir spennende å se hvordan denne plassen fungerer som konsertarena for større konserter og arrangementer i tiden framover. Slik vi ser det ligger den fantastisk til, midt i sentrum og har mange fasiliteter man ellers ikke har tilgang til i og med sin nære beliggenhet til Grieghallen. Judas Priest blir en flott "premiere" på bruk av plassen til rock i stort format.

- Fansen kan nok forvente seg et siste gjenhør med metal-klassikere som "Hell Bent for Leather", "Breaking The Law" og "Killing Machine", og det kommer nok både til å bli ekstatisk og sentimentalt denne kvelden, sier Sigve Prestnes

Billetter legges ut for salg tirsdag 21. des kl 09.00