Grinderman med frontmann Nick Cave headliner sommerens Buktafestival og Slottsfjellfestival. Bandet kommer med en av fjorårets beste og mest kritikerroste plater ”Grinderman 2” i bagasjen.

Grinderman startet i 2006 som et sideprosjekt til Nick Cave & The Bad Seeds, og har på disse få årene oppnådd stor suksess. Medlemmene i bandet har erklært at Grinderman er et uttrykk for deres indre demoner og gir bandet den kunstneriske friheten til å prøve nye ting innenfor den musikalske verden. En ny verden full av galskap og en dronete og psykadelisk garasjeblues som omhandler tema som sex, kjærlighet og religion toppet med Nick Caves velkjente og mørke røst. Et band med en råere og mer skitten sound, med sterke referanser til Caves tidligere punkband ”The Birthday Party” og tidlig ”Bad Seeds”.

I 2007 kom deres debutalbum ”Grinderman” som høstet strålende kritikker verden over. Da de rett før jul ga ut albumet ”Grinderman 2” hersker det ingen tvil om at Nick Cave aldri slutter å imponere!

- Som mye av Cave arbeid, er det en illevarslende fornemmelse av angst alltid snikende. Men i motsetning til tidligere arbeid, er det er en hastighet og intensitet til Grinderman 2 som man aldri har hørt før. PITCHFORK

Nick Cave har siden 1983 vært frontmann for det legendariske bandet Nick Cave & the Bad Seeds, og har gitt ut en rekke kritikerroste album i løpet av karrieren. Hans gjennomgående sound har en intens, melankolsk og morbid stemning med dyp bassvokal og en herlig mørk desperasjon. Han har gitt ut en rekke kvalitetsalbum, og opplevde stor suksess med platen ”Murder Ballads” fra 1996.

Som man tydelig har sett gjennom Grinderman er Nick Cave en mann som aldri slutter å overraske og har hele tiden hatt et behov for å uttrykke seg gjennom andre prosjekter og har utmerket seg som låtskriver, forfatter og komponist.

- Det er nesten litt uvirkelig at Grinderman og spesielt Nick Cave kommer til Tromsø og Telegrafbukta i sommer! Vi har lenge fabulert, drømt og ønsket Nick Cave på Buktafestivalen og til sommeren blir det virkelighet. Stort! Ved å gå sammen med Slottsfjellfestivalen i Tønsberg har vi sammen fått til denne fine bookingen. Sier Buktas festivalsjef Robert Dyrnes.


Grinderman - Heathen Child

Foto: Polly Borland.