Trænafestivalen med påskegodis, og skriver følgende om dagens artistslipp:

Ida Maria
Det var vel ingen som trodde Dronninga IKKE skulle til Træna i år? Høsten 2010 kom hun med sin andre skive; Katla. Katla er innspilt i Los Angeles og produsert av stjerneprodusent/artist Butch Walker (Pink, Weezer, Hot Hot Heat). Og det er nettopp i møtet mellom boardwalken på Venice Beach og Hurtigrutekaia på Nesna denne plata kommer til liv. De fleste låtene har Ida Maria skrevet hjemme på Nesna. Festivalsjefen ble rørt til tårer da jeg opplevde henne live i februar i år. Og da er resten veldig lett: Ida til Havfolket NU!

Anna Järvinen (S)
Hun er født i Helsinki, Finland, men har siden hun var 6 år bodd i Stockholm. Og denne komboen har vært en lykkelig en. I 2007 kom debutalbumet ”Jag fick feeling” – 4 grammynominasjoner og en massiv genierklæring fra den svenske musikkpressen. Anna er en suveren popmusiker. I mars 2011 kom album nr 3; ”Anna Själv Tredje”. Vi har tradisjon på fantastiske svenske popdamer, og Anna kommer med samme garanti! Vi skal poppes opp sammen med Anna og Dungen.

Dungen (S)
Som musikkprosjekt har Dungen pågått siden 1998. Sjefen; Gustav Ejstes er den som i hovedsak skriver og arrangerer musikk. Men Dunget er et band og de er svenske. De spiller rockish pop. Deres siste skive ”Skit i allt” (2010), ble nominert til 2 svenske Grammys. Dungen synger på svensk, men det har ikke forhindret de å turnere i hele verden. Velkommen til Havfolket, poikar!

The Capitain and me
De kaller musikken sin worldpop, de seier videre at de er 9 mann med alt for mange instrumenter og de har nettopp gitt ut skiva ”Imigrant”, til strålende kritikker. Plata er et konseptalbum om en Nigeriansk flyknings lange ferd fra Lagos til Kanariøyene. Det er også en musikalsk verdensreise gjennom mange stilarter og sjangere. Disse herrene er viden kjent for sitt unorske og spektakulære live – show. Akkurat slik vi elsker det Langt te havs!

Team Me
Team Me spiller orkester pop og vi skal jaggu danse! Etter 2 singler med hyppig rotasjon på P3 og de første englandskonsertene gjennomført, er Team Me allerede bejublet både i norsk og utenlandsk presse. NME, Drowned in Sound, Lydverket, Dagbladet, Dagsavisen og Musikknyheter.no har alle trukket fram Team Me som et av de mest spennende norske band for 2011. Come and dance!

Photo: Knut Aaserud

www.trena.net