Team Me skuer tilbake med sitt fjerde album Return to the Riverside . Albumet tar utgangspunkt i låtskriver, vokalist og gitarist Marius Drogsås Hansen sin oppvekst i Elverum med alt det har bydd på av glede og sorg.

Det å gå i barndommen på denne måten er ikke uten risiko, og kunne fort fremstått noe krampaktig i mindre kyndige hender. Heldigvis fungerer dette grepet godt, og når en tenker seg om er det kanskje ikke så rart. Team Me har i mine ører alltid fremstått med store deler naivitet, optimisme og melankoli, sonisk så vel som tekstlig, og når blandingen er riktig er de tett på uimotståelige.

Albumet er på ingen måte en heseblesende feiring av ungdommen, eller Elverum for den saks skyld, men et tidvis sobert tilbakeblikk på formative år og hva de har betydd. Allsangfaktoren er lavere, og høydene hakket mindre ekstatiske enn på tidligere utgivelser. Det er likevel umiskjennelig Team Me og septetten leverer i kjent stil med koringer, harmonier, variert instrumentering og fine arrangementer.

Albumet åpner med "Almost 20 Years Ago" og tittelsporet som begge står i fare for å bli litt monotone, men der særlig førstnevnte reddes av et smakfullt strykearrangement og en fin, men vond, tekst. Deretter følger albumets eneste virkelig svake spor "Acid Rain". Et i utgangspunktet sympatisk forsøk på å si noe vettugt om klima og miljøsaken, men som dessverre faller fullstendig gjennom. Det er begrenset hvor mange ganger en kan rime «Generation» med «Generation».Heldigvis tar det seg godt opp, og herfra og ut er dette et veldig behagelig album å lytte til. Det er ingen sanger som tar oppmerksomheten og utmerker seg mye mer enn andre, men det er et jevnt høyt nivå på det som serveres. Fra vakre The "Apple of My Eye", storslåtte "Black Rainbow Motion Picture" eller" Same Old Bridge" som er en liten lykkepille i låtform. Når "The Sun in the Sky" avslutter albumet etter snaue 35 minutter sitter jeg igjen med den litt varme og bittersøte følelsen nostalgi kan fremkalle, og det er kanskje tett på ønsket resultat når en lager et oppvekstalbum.

Return to the Riverside er i mine ører hakket jevnere og mer fokusert enn fjorårets comeback Something in the Making . Samtidig mangler det et par soleklare høydepunkter, noe forgjengeren hadde, som hindrer enda høyere karakter. En kan likevel slå fast at Team Me har levert nok et godt album etter sin tilbakekomst. I sommer var jeg så heldig å se de spille på Måkeskrik i Kristiansand, hvor de både så og hørtes veldig bra ut. Har du muligheten til å se de i løpet av høstens turne er det bare å gripe muligheten, da jeg tror flere av disse låtene vil gjøre seg enda et par hakk bedre live.