Foto: Simen Skari

Ikke bare slipper indie-heltene ny singel, men annonserer samtidig at de den kommende høsten kan smykke seg med ferskt album og Europa-turné.

Team Me ble for alvor satt på musikkartet i 2011 da de markerte seg både internasjonalt og lokalt med albumet "To the Treetops!". Siden den tid har de kapret Spellemannpris, hanket utallige lovord fra presse i inn- og utland, og oppnådd bragden om å skape årets mest solgte Indie-album i Japan. I fjor vendte bandet tilbake med "Something in the Making" etter en lengre pause, hvor pressen påpekte at "et av Norges beste band har også laget et av Norges beste album" (Aftenbladet).

Den lengre pausen har gagnet effektiviteten, og fredag 9. juni annonserer Team Me at deres fjerde album "Return to the Riverside" slippes 8. september, kun halvannet år etter forrige albumslipp.

Som tittelen tilsier preges fullengderen av nostalgiske blikk og refleksjoner rundt hjemkomst. Låtskriver og vokalist Marius Drogsås Hagen har nemlig latt seg inspirere av både sin egen, og resten av bandets barndoms dal; Elverum.

Musikalsk er "Return to the Riverside" preget av en upyntet og nærere tilnærming enn før. Låtene får i større grad skinne i en mer nedstrippet og organisk drakt enn det vi kjenner fra tidligere Team Me-utgivelser. Tekstene er direkte, enkle og nesten kjemisk fri for metaforer og poetiske krumspring. Dette er et dypt personlig album, hvor alt fra depresjon, mental helse, rusmidler, søt nostalgi og den store kjærligheten skildres.

Albumet ble skrevet og spilt inn på rekordtid til Team Me å være, og er på mange måter et dogme-prosjekt. Allerede før Return to the Riverside ble til, hadde Drogsås Hagen bestemt seg for å bruke maks tre måneder på prosessen. Det eneste han hadde var tittelen på plata og en sterk vilje om å gjøre ting på en annerledes måte enn de tidligere tre albumene bandet har gitt ut. Resultatet har blitt et mer voksent og fokusert Team Me. Et band som måtte se bakover for å kunne se fremover, og en samling låter hvis helhet er større enn summen av dets deler.

Drogsås Hagen utdyper:

"Return to the Riverside" er en kjærlighetserklæring til hjembyen min og menneskene i den. Albumet handler om å komme tilbake dit man vokste opp, og det å se barndommen og ungdomstida med friske øyne etter et levd liv. På mange måter har jeg forsøkt å skape en slags «timeloop», hvor jeg kan se tilbake på det som skjedde med et nytt perspektiv, for å virkelig forstå hvordan det har påvirket meg. Og hvordan jeg har påvirket andre".

Det kommende albumet består av 10 flunkende nye låter, inkludert vårens singelslipp "Return to the Riverside" og dagens overraskelse "The Apple of My Eye". Sistnevnte slippes 9. juni, og er en klassisk 'love song':

"Låta handler om at føle seg alene i verden inntil du finner din allierte - en venn, en hund eller en kjæreste. Plutselig er det dere to mot resten av verden!", forteller Drogsås Hagen.

Både nye og gamle hits pakkes ned i sekken når bandet skal ut på sin første Europaturné siden 2015. Denne høsten lover de fest, farger og melankoli i skjønn forening og klassisk Team Me-ånd i følgende byer:

LIVE NOVEMBER 2023

09.11 - Molotow Skybar, Hamburg (TYS)
10.11 - Artheater, Köln (TYS)
11.11 - Manufaktur, Schorndorf (TYS)
13.11 - Pret-A-Ecouter festival, Heidelberg (TYS)
14.11 - Badehaus, Berlin (TYS)
15.11 - Rust, København (DK)
16.11 - Pop Bar, Haldern (TYS)
18.11 - Oslo Hackney, London (UK)
19.11 - Rotown, Rotterdam (NED)