Oslo Live har booket Bigbang og Kråkesølv til Kontraskjæret onsdag 22. juni , og utvider dermed festivalen med én dag. Datoene for Oslo Live blir nå altså fra 22. – 25. juni 2011.

- Da vi skjønte at vi kunne få en så fet pakke som Bigbang og Kråkesølv, var vi ikke et øyeblikk i tvil om at det var riktig å utvide festivalen med en ekstra dag,” sier festivalsjef i Oslo Live, Gaute Haaversen-Westhassel.
- Vi har tidligere hatt suksess med norske headlinere, og endelig klarte vi å få Bigbang til Oslo Live, selv om vi måtte vi utvide med én dag for å få det til. Nå er det altså i boks, og sammen med sine kritikerroste kompiser i Kråkesølv, vil de garantert gi folket en sommerkveld de vil huske, sier Haaversen-Westhassel videre.

Bigbang trenger i seg selv ingen presentasjon. De er nå faktisk inne i sitt tredje tiår som et av Norges aller viktigste rockeband, etter at de for alvor slo igjennom på slutten av 90-tallet. Av mange blir de karakterisert som landets desidert beste live-band, og i mars i år kom de ut med sitt 5. album Epic Scrap Metal. Albumet fikk stående ovasjoner fra en samlet norsk presse, som mener at gutta nå virkelig har tatt steget over til å bli et band i superklassen.

Med seg har altså Greni & co Bodø-bandet Kråkesølv. Deres samarbeid går tilbake til 2009, da Greni ønsket å finne et lovende norsk band som han kunne hjelpe i gang. I konkurranse med et dusin andre norske band, vant bodøværingene Grenis hjerte og platekontrakt hos Warner.

Etter det har det gått slag i slag for nordlendingene. I februar 2010 var Kråkesølv by:Larms store hype, og den påfølgende sommeren var de det mestspillende bandet i festival-Norge. De har hatt flere låter listet på NRK radio, og i november 2010 kom deres albumet ”Bomtur til jorda”, med Øystein Greni som produsent. Med denne skiva vant de Spellemannprisen 2010 i klassen «Årets popgruppe».
Selv beskriver Kråkesølv det de sysler med på denne måten: ”Slentrende pop, en liten smak av post-rock og en kledelig dose skranglete rock, utgjør hovedtyngden av den ferdige symbiosen som omslutter Kråkesølvs musikalske univers.”
Artister som Blonde Redhead og Death Cab for Cutie nevnes som inspirasjonskilder.
Uttrykket kompletteres med tekster på dialekt og det som beskrives som ”en snill porsjon nordnorsk emosjonalitet”.

Hør hele Epic Scrap Metal her: