Tommy Tokyo har avsluttet samarbeidet med Starving For My Gravy, og er nå i sluttfasen på et helt nytt soloalbum som etter planen slippes 31. august.

Albumet skal hete “And The Horse Came Riderless”, og første smakebit ut er låten“Alberta», Hør: Alberta

Denne låten er inspirert av og skrevet etter Tommy så dokumentarfilmen “Tipping point – the end of oil” i fjor høst. Filmen handler om de meget alvorlige konsekvensene tjæresandutvinningen i Alberta, Canada, har for urbefolkningen og alle som bor der. Indianerhøvdingen Francois Paulette (som har hovedrollen i denne filmen) fronter urbefolkningens kamp mot tjæresandutvinning, og han er i disse dager på en opplysningsturné i Norge, i regi av WWF, Greenpeace, Samisk kirkeråd og Concerned Scientists. Denne turneen avsluttes i dag med et debattmøte og en klimasolidaritetskonsert i Stavanger Domkirke. Der vil Tommy Tokyo for første gang fremføre “Alberta” live.

- "Jeg laget Alberta høsten 2011. Det var en direkte konsekvens av å ha sett dokumentaren “The tipping point - the end of oil”. En dokumentar jeg anbefaler alle å se. Jeg vil også komme med en henstilling om at vi som lager musikk for oss selv, og andre, ikke fremstår som nytte-idioter for de som står ansvarlige for mislighold av natur og miljø, mennesker og dyr”."

Tommy Tokyo.