Hardcore-bandet Haraball slår tilbake med fullengderen Half Tux. Albumet er en nøye uttenkt syntese mellom disiplin og villkskap med ett mål for øyet: Å få menneskekropper til å slynges veggimellom i salig adrenalinfryd.
Debutskiva Sleep Tall fra 2013 høstet godord både i Norge og i utenlandsk spesialistpresse og sikret Haraball spillejobber på Bylarm, Øyafestivalen og klubbscener over det ganske land. Materialet på Half Tux er godt utprøvd i konsertsammenheng og selv om basisen fremdeles er framfus og ultrapresis hardcore, har det skjedd mye siden sist.

Det mest iørefallende er nok at vokalist Jon Eivind har fått større boltreplass brer seg på et spekter fra manisk aggressiviet til tradisjonell norske nedstemt nøkternhet. Lytteren vil også oppdage at det som var bandets hemmelige våpen på førsteskiva, gitarist Trond Mjøen, nå har blitt den sentrale faktoren i mange sider av innspillingen. Mjøen spiller i så ulike band som Mirror Lakes og Haust og har vært studiomusiker med Ulver. Det sies at han er så musikalsk at han spilte på egglederene før han ble født! Inspirert av kassettpunk, noiserock og japansk hardcore har Mjøen meislet ut en musikalsk gruve en Kongsberggutt verdig: Alt unødvendig ræl er hamret bort og tilbake står kun det essensielle: Dødelig presis hardcore dynket i kakafonisk sinne. I sentrum av denne tornadoen av ulyd sitter Norges mest stoiske trommeslager: Daniel Wakim. Daniel vokste opp i bomberegn i Beirut før familien hans, ironisk nok, flyttet til den lille byen i Norge hvor bombene ble laget.

Support er Next Life og Erick Ellectrick & His Fantasy Gang.Du kan vinne billetter til deg selv og en venn ved å svare på følgende spørsmål.

Hva heter debutalbumet til Haraball?