Sist The Sadies var i Oslo spilte de på et smekkfullt John DEE, og konserten var en snakkis lenge etterpå. Supergruppa nesten ingen har hørt om ennå, ved navn Mudfog, varmer opp hele sulamitten. Og de musikkdedikerte folka fra Rock & Spesialreiser snurrer adekvat musikk fra sine fonogramsamlinger før og etter konserten!

THE SADIES
Gjengen fra Toronto, Canada, som har holdt det gående helt siden 1994 fortsetter å spille det som har blitt en helt egen stil. The Sadies befinner seg godt forankret til country, bluegrass og innen bluesen. Samtidig er de flinke til å plukke elementer av 60-tallets garage, psych og surf, samt at punkens energi alltid ligger latent i musikken deres. Denne brede tilnærmelsen til musikk gjør at den også tiltaler så mange musikkelskere. De aller fleste kan være sikre på å finne noe av sin favorittmusikk i lydbildet til The Sadies.

The Sadies har gjennom karrieren samarbeidet med en lang rekke kjente artister. På deres siste plate er Buffy Sainte-Marie representert. Fra før har de jobbet med punkrockere som John Doe fra X og the Mekons.. R’n’B helten Andre Williams har de backet og gitt ut skive med. Alternativ Countrydronningen Neko Case har de turnert og backet. John Spencer og Matt Verta Rey sitt Heavy Trash prosjekt har de jobbet i studio og backingband til. Til og med Garth Hudson fra The Band og selveste Neil Young har de hatt prosjekter med.MUDFOG
Det Oslo-baserte bandet Mudfog ble etablert i 2012 og består av medlemmer som i nærmere to tiår har frekventert hovedstadens diverse rockescener. Musikerne har en fortid fra band som Shit City, My Midnight Creeps og Smoke Mohawk, og en nåtid i band som wow!signal, The Dogs, The Devil and the Almighty Blues og Ila Auto. Når disse skjeggete rockerne teller opp og smelter sine kvaliteter sammen, blir resultatet et kreativt monster som pøser ut raffinert gitarspill, fast beat og kløktig vokal.

Mudfog har en fot plantet i bluesen og en i popen, samtidig som bandet henter inspirasjon fra rockens mange uttrykk. I en tid der ærligheten i musikken mer eller mindre erstattes av kompetitive og forfengelige reality-konsepter, hvor det handler mer om fin frisyre og pene sko enn musikalsk innlevelse og kvalitet, kommer Mudfog og frelser oss fra det onde og bekrefter at rockens puls slår jevnere og hardere enn både solariumsbrune idoler, avdanka eurovisioner og stjerner i kamp.

Vulkan Arena lørdag 25. april. Billetter i salg.