Kanadiske The Sadies har siden debuten Precious Moments fra 1998 vært et band som blander sammen ulike musikksjangre på en unik og spennende måte. Det nye albumet Internal Sounds er intet unntak, og igjen får vi servert psykedelia, garage rock, surf, vestkyst-country rock og en dose Ennio Morricone, gjerne i en og samme sang. Nuggets-boksen er også et naturlig referansepunkt.

Albumets første låt The First 5 Minutes, er en maktdemonstrasjon av denne sjangerkryssingen med sine skranglende gitarer, smått psykedeliske tekster og taktskifter som gir assosiasjoner til Sunset Strip i Hollywood anno 1967. Låten minner i så måte på åpningssporet Another Year Again fra deres forrige album Darker Circles. Etter den frenetiske åpningen blir tempoet roet ned på So Much Blood, som viser bandets forkjærlighet for country i låtens fremtredende mandolinpartier. Begge låtene står frem som klare høydepunkt på plata, sammen med Story 19 som ender i en lydvegg av gitarstøy. Det hele avsluttes med We Are Circling, en låt som skiller seg ut fra resten av albumet med sin dronete melodi og hypnotiske vokal levert av den 72 år gamle Buffy Sainte-Marie.

Internal Sounds er siste tilføyelse i rekken av sterke album og fortsetter den fine formen de har vist på sine to siste album Darker Circles fra 2010 og New Seasons fra 2007, samt sideprosjektene med Andre Williams fra 2012 (Night and Day) og John Doe fra 2009 (Country Club). Noe av det som slår meg hver gang The Sadies kommer med ny plate, er hvordan bandets spilleglede smitter over på meg som lytter. Dette er feiende flott og referanserik rock levert av dyktige musikere som er inne i en meget god albumflyt. La oss håpe at flyten bare varer og varer.Hjemmesiden til The Sadies