by:Larm går av stabelen om en måneds tid, og i dag kom nest siste artistslipp. Bekreftet til festivalen i dag ble Jonas Alaska, Olefunken, Julias Moon (DK), Hilma Nikolaisen, André Bratten, Aurora, Frøkedal & Familien, Harald Björk (SE), Courtesy (DK), Kristian Kristensen, og The Amazing (SE).

Jonas Alaska

Den unge singer/songwriteren Jonas Alaska er kjent for sine sterke personlige tekster, kombinert med smarte og ofte skamløst catchy melodier. Alaska har hatt stor suksess her til lands med gullplater og priser, og han har i tillegg turnert Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland.

Han har plassert seg trygt og godt blant de mest spennende artistene fra Norge de siste årene.
Vinnie Who (DK)

Med debutalbumet "Then I Met You" (2010), EPen "A Step" (2011), og det andre albumet "Midnight Special”, har Vinnie Who oppnådd med på bare et få år enn de fleste musikere drømmer om å oppnå gjennom en hel karriere. Han har hatt den mest spilte singelen tre ganger på rad på dansk P3 på under et år, med singlene "What You Got Is Mine", "Remedy" og "Killerbee".

Utgangspunktet for Vinnie Whos musikalske univers har hittil vært karakterisert av disko-sjangeren, men med den nye singelen “Seven”, har han gått inn i nye musikalske territorier.


Olefunken

Olefonken er en mann av få spor og enda færre ord. Men npr noe kommer ut er det solid, gjennomtenkt og fullt av kjærlighet. Oppvokst i Afrika er soundet hans varmt og rytmisk, men siden han også har bodd i Norge har det i tillegg friske, kjølige og tidvis melankolske melodier.

Olefunkens distinktive touch kan høres på soloprosjektene hans, i tillegg til på bandet hubbabubbaklubb siste prosjekter.
Julias Moon (DK)

2014 var et stort år for Julias Moon. Mellom våren og høste slapp de "Technicolor VISION", som besto av fire singler og fire videoer: fire scenarioer som viste fire forskjellige sider av bandet. Den første singelen, "Lipstick Lies", tok den danske nasjonen med storm med sitt progressive pop sound.
Hilma Nikolaisen

Hilma Nikolaisen, blant annet kjent fra broren Emils kritikerroste Serena-Maneesh hvor hun var en sterk bidragsyter, står nå på egne ben. Med et fullt backing band, returnerer Hilma til scenen med nytt eget materiale.Låtene har elementer av tidligere prosjekter, spesielt Serena- Maneesh, men de er tydelig hennes egen kreasjon. Ambisiøs popmusikk bygget på sterk låtskriving, iblandet unik androgyn vokal og et fullt utviklet sound.André Bratten

André Bratten ble født i Oslo, og vokste opp i en drabantby som grenset til de mørke dype skandinaviske skoger. Med sin elektronika leker han med den utforskende viben til 80-tallets synth pop-pionérer, og misfit elektroniske popmusikere som John Foxx. Selv oppdaterer han denne blandingen til en samtidig rytmisk matrix, side om side med den day-glo analoge dance-musikken til Lindstrøm, Todd Terje and Prins Thomas,
Aurora

Etter at Aurora Aksnes gjorde sin Oslodebut under by:Larm 2014, fikk hun mye skryt av et enstemmig positivt pressekorps. Dagbladet ga henne 6/6 og skrev:

- Med en klar, spenstig, lett slepende og sår klang har hun full kontroll over sine flagrende fraseringer - ikke ulikt en annen bemerkelsesverdig norsk artist som fikk sitt Bylarm-gjennombrudd i tidlig alder.

Å sammenligne noen med Susanne Sundfør er så klart dårlig gjort for alle parter (og sjelden særlig dekkende), men når man hører Aksnes' nydelige vokalarbeid og melodilinjer i «Runaway» er det vanskelig å unngå assosiasjonen.
Frøkedal & Familien

Frøkedal har vært en viktig figur i Norges indierock-scene i årevis, hovedsaklig som frontfigur, gitarist og låtskriver i Harrys Gym og I Was A King. Låtskrivingen hennes er poetisk, melodisk og ofte mørk, inspirert av alt fra 60 talls-folkemusikk til Brian Enos minimalistiske pop. Hun gjør for tiden ferdig sin første solo-utgivelse, og opptrer med bandet Familien, hvis medlemmer består av folk med bakgrunnen innenfor pop og tradisjonell musikk.


Harald Björk

Harald Björks musikk er en naiv og følsom form av melodisk minimal tekno med et melankolsk skanvinavisk touch. Han begynte først å skape et navn for seg selv med tidlige utgivelser på Traum Schallplatten, Apparillo Music og Deep Focus, før han tok den modige beslutningen å gå fullstendig solo ved å danne sin egne Kranglan Broadcast label i 2009.

Sporene hans har endt opp i alt fra DJ-sett av Sven Väth, Carl Cox og Miss Kittin, til mixer av Four Tet og Toro y Moi.
Courtesy (DK)

Najaaraq Nicoline Kleist Vestbirk, bedre kjent som aliaset Courtesy, lager techno som høres ut som om det ble revet ut av gjørma og så sendt rett ut i stratosfæren. En selvutnevnt skaper av “deep sea techno.” Hun er en dyktig (selvlært) DJ og produsent med et eget crew (Apeiron Crew).

Ved siden av musikken jobber hun for tiden med en masteroppgave om Arts in Modern Culture, og jobber også med journalistikk.
Kristian Kristensen

Etter en fantastisk opptreden på TV2s "The Voice" i 2013, ville Kristian Kristensen holde seg unna kameraer og coverlåter, og heller konsentrere seg om sin egen musikk. Resultatet er fabelaktig. Hans første single ”Rusen Våkner Igjen” (som høres ut som en mash-up av James Blake, Bon Iver og Jeff Buckley) ble kåret til årets 5 beste låt på NRK P3 i 2014. ”Lyset”, hans andre single, har vært en av de mest spilte låtene på norsk radio sålangt i 2015.


The Amazing (SE)

The Amazing er et svensk band som består av musikere fra band som Granada og Dungen. Den mid-tempo-baserte musikken fra The Amazings nye album “Picture You”, har sin egen unike tekstur og klang. Musikken er overbevisende og enigmatisk, med atmosfæriske keyboards og forpint crooning gjennom de rolige og sammenflettede melodiene.
by:Larm går av stabelen i Oslo 4.-7. mars.

Les mer om alle artistene på by:Larms egne sider.