27. januar 2014. Sassybeat, bestående av Anna Melkild og Ingrid Rennemo slipper Snakes and Ladders og et samstemt anmelderkorps skryter duoen opp i skyene. Et halvår senere besluttet Ingrid Rennemo at hun ikke ville satse på musikken, og Sassybeat var plutselig historie.

– Jeg var ikke forberedt på at Ingrid sluttet. Hun hadde bestemt seg en-to måneder tidligere, men ville vente til etter turneen med å si ifra. Jeg respekterer valget hennes. Hun følte at timingen var riktig før vi begge gikk inn i en enda større satsing.

Ingrids valg satte likevel ingen stopper for Anna Melkild, som startet på et soloprosjekt kun kort tid etter. I dag slapp hun sin første singel. I'm Alive er produsert av Ken Nelson og Melkild selv. Nelson kan blant annet skilte med å ha produsert Coldplays to første plater. Melkild føyer seg inn i rekken blant lovende kvinnelige soloartister her til lands.



På forbildefronten står gamle travere som Bob Dylan, Neil Young og David Bowie høyt. De gamle heltene, som hun kaller dem. Også yngre artister inspirerer 20-åringen, deriblant Lana del Rey, The War on Drugs og Angel Olsen.

– Men jeg lytter nok mer og mer til sound og produksjon. Mye takket være Ken Nelson.

På spørsmål om hvordan fremtiden ser ut, er det ikke tvil om at Melkild er en jente med ambisjoner.
– Jeg kommer ganske snart med enda en singel, den andre med Ken som produsent. Jeg har masse nye låter, og planen er å spille inn mange av de fremover - og sikkert enda flere, foreløpig uskrevne, i løpet av våren. Jeg kommer til å gi dem ut løpende som singler, og håper å ha et album klart til sommeren.