Snart tre år har gått siden Sassybeat slapp låta The Mouse and The Bear, og dermed sang seg inn i rampelyset. Hypen var i gang, og med årene har den bare vokst seg større og større. Med Snakes and Ladders bekrefter askerbandet at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves.

Sassybeat har bevart den friske popmusikken de introduserte med debutsingelen. Det er lett å trekke paralleller til First Aid Kit, men samtidig har Sassybeat sin særegne stil som gjør dette helt unik. Ballet åpnes med No More og Anna Pettersdatter Melkilds over gjennomsnittlige behagelige vokal. Et enkelt lydbilde til tross, den sterke vokalen ispedd den fine koringen gjør dette til en svært god start, og en av høydepunktene på plata. Pettersdatter Melkild og Ingrid Rennemo har spilt sammen siden de var ti år, og det er ikke tvil om at samarbeidet bærer preg av dette. De to vokalene, som enten vekselsvis eller på samme tid får briljere, løfter mange av låtene nesten på egenhånd. Hvilket også Feathers og singelen Chances of Changes er gode eksempler på.
Bandet makter også større lydbilder. The Mouse and The Bear, med et fascinerende fiolininnslag, og Woman, Saxophones and Fairytales, med tøffe gitarriff, god perkusjon og spennende taktskifter. Førstnevnte låt ble for øvrig skrevet av en tretten år gammel Pettersdatter Melkild, hvilket det bare er å ta av seg hatten for. For dette er ikke bare god pop, også tekstmessig har Sassybeat noe å komme med. Med leken tekst, et musikalsk landskap á la Haim og det nevnte vokalsamarbeidet, er Four People, som forhåpentligvis får sin fortjente plass på norsk radiolister, et annet høydepunkt. Deres andre singel, Turn Around, føyer seg også i denne rekken.

Selv om de har funnet sin gulloppskrift, tuftet på det vokale samspillet mellom de to jentene, blir plata i sin helhet noe enstonig. Oppskriften er tilsynelatende den samme for samtlige tretten spor, hvilket står litt i veien for variasjon. Når det er sagt skal det likevel legges til at variasjonen på ingen måte er fraværende, her er både fartsfylte og nedstrippede låter, og innslag av flere instrumenter. Likevel blir det totale inntrykket litt preget av ensformighet, men bare litt.

Det er ingen som helst tvil om at disse jentene er noe utenom det vanlige. Vokalsamarbeidet de to imellom er usedvanlig vakkert, og med Snakes and Ladders beviser de at de er blant landets mest lovende. Hypen kan herved legges død, de har bevist at de kan. Og vel så det.

Albumet slippes mandag 27. januar.