Tom McRae gir ut sitt syvende album 11.mai. Albumet slippes rett før valget i Storbritannia, noe som ikke er en tilfeldighet.

– Vi går i søvne inn i en verden regjert av oligarkene, hvor de tekniske gigantene overvåker og utnytter tankene våre, hvor regjeringer og banker konspirerer mot oss og tenåringer med koffeinsjokk designer programvare som kan ødelegge eventuelle gjenværende arbeidsplasser, sier McRae for å utdype litt hva platen handler om.

– Vi trenger litt allsang når verden går til helvete.

Vi gleder oss til nytt album og varmer opp med premiere på en eksklusiv ny låt som ikke kommer på skiva.




Tom McRae er sønn av kristne misjonærer og eneste familiemedlem som ikke er dedikert til kirken. Når du hører på den nye platen, kan det likevel godt hende du ser for deg en omreisende og fillete predikant som forkynner om Armageddon. I følge Tom og bandet hans er enden alltid nær.

Tom McRae har nå forlatt den nedstrippede stilen han har levert på tidligere album: – ­­Når vi spilte inn dette albumet hadde jeg et bilde av bandet i hodet; samlet rundt et piano i en postapokalyptisk bar, syngende av hele våre hjerter mens brannene raste rundt oss…brannene blokkerte også utgangene og forhindret publikum fra å forlate baren, forteller Tom.

Albumet slippes rett før valget i Storbritannia, noe som ikke er en tilfeldighet. – Vi går i søvne inn i en verden regjert av oligarkene, hvor de tekniske gigantene overvåker og utnytter tankene våre, hvor regjeringer og banker konspirerer mot oss og tenåringer med koffeinsjokk designer programvare som kan ødelegge eventuelle gjenværende arbeidsplasser, sier McRae for å utdype litt hva platen handler om. – Vi trenger litt allsang når verden går til helvete.
”Did I Sleep And Miss The Border” er oppfølgeren til kritikerroste ”From The Lowlands” (2013). Albumet er spilt inn i Wales, Los Angeles og Somerset og er tidligere Mercury Prize- og Brit Awards-nominerte McRae sitt syvende studioalbum.

Foto: Amie Bolissian