Med navn som Black Sabbath, Sixx: A.M. og Behemoth allerede på plakaten har billettsalget til Tons of Rock 2016 slått alle rekorder. I tillegg til Alice Cooper, kongen av sjokkrock, kan festivalen blant annet friste med August Burns Red, Blues Pills og Les Punx til sommerens største rock og metalfest i Halden.

Alice Cooper spilte på Sentrum Scene i sommer


Alice Cooper har i en mannsalder markert seg som noe av det råeste innen rocken, og har gått opp sporene for alle artister som har ønsket å blande skrekk, rock og råskap i historien. Med sitt berømte sceneshow bestående av alt fra slanger til halshugging, er det neppe noen som ikke har latt seg merke av Alice Cooper. Når i tillegg låtmaterialet består av legendariske hits som School's Out, Poison. I'm Eighteen og Elected, er det liten tvil om at det ligger til rette for nok en fantastisk stund på Tons of Rock.

August Burns Red er en av de aller sterkeste stjernene på metalcorehimmelen, og fanskaren er økende i eksplosivt tempo. Amerikanerene er ute med sitt sjuende album nå, og det kritikerroste "Found in Far Away Places" kommer til å gi kvintetten sitt endelige gjennombrudd. I juni kommer de til å blåse publikum av banen når de kommer til Tons of Rock!

Blues Pills kan sies å være en del av den stadig økende retrobølgen som sverger til 70-talls rock når låter skal lages, men med et langt mer bluesa og rått preg enn mange av sine medsammensvorne, er den internasjonale kvartetten langt på vei et ennå mer spennende og brilliant band enn beskrivelsen tilsier. Med den karismatiske Elin Larson i spissen, og ikke minst det som kanskje er den oppvoksende generasjons aller mest spennende gitarist, Dorian Sorriaux, på scenen, blir Blues PIlls en tidløs groove dere aldri har sett maken til!

Insomnium fra Finland er et kjent navn for dere som liker melodisk death metal. De dype skoger og tusen sjøer har tilsynelatende ingen grenser for hvor mange knallband de klarer å produsere, og om det er noe i brennevinet eller lufta skal ikke vi mene noe om, men ingen kommer til å sovne når Insomnium står på scenen på Fredriksten Festning!

Havok er et av mange band som dukket opp i den nye bølgen av thrash metal i det nye millenniumet, og med teknikk, aggressivitet og bredt nedslagsfelt har mange trykket Denver-bandet til sitt bryst. I motsetning til mange i samme bevegelsen, har Havok fortsatt å levere både på og av scenen, og med tre album i katalogen kommer nå turen til å besøke Tons of Rock.

Krakow er et ukjent navn for massene, men for de som har holdt øynene oppe for undergrunnen, og særlig den tyngste delen av den, er det ingen overraskelse at Bergenstrollet nå har begynt å vise sitt hode også i dagslys. Med et ry som et av metalnorges ypperste liveband kommer de til å riste grunnvollene på festningen i juni!

Steak Number Eight kommer fra Belgia, og er noe så sjeldent for oss som et belgisk sludgeband. Men det er ikke nødvendigvis negativt. Steak Number Eight er en blanding av tyngre enn tyngst og tekniske herligheter som gjør at det kommer til å vugges og digges når vi nyter en duggfrisk en til bandet.

Les Punx er gladpunk med ikke så rent lite pop, eller vice versa om du vil. Vi spår Les Punx til å bli en av sommerens og 2016s store vinnere på norske scener, og da skal du huske hvem som sa det først. For er det noe vi er stolte av, så er det å løfte fram våre egne norske band, og Les Punx er et av disse som du kommer til å høre mye om i framtida.

Foto: Therese C. Wangberg, Musikknyheter.no

Tons of Rock

Alice Cooper