Roskilde Festival slipper i dag 18 nye navn, blant dem den amerikanske stjernerapperen Wiz Khalifa, de albumaktuelle legendene i New Order og de norske artistene Aurora og Tsjuder.

- Det var mange norske publikummere og artister på festivalen i sommer, og vi gleder oss til en sterk norsk deltagelse på Roskilde Festival 2016. Kunstnere som Aurora og Tsjuder kunne ikke vært mer forskjellige, men de er mestere i hver sin sjanger og det sier mye om bredden i norsk musikk for øyeblikket, sier booker Stefan Gejsing.

Dagens artistslipp byr også på den unge rapperen Vince Stapels og på sterke navn innen rock og metal som Bring Me the Horizon, Foals, Sleep og Twitching Tongues.

Wiz Khalifa har erobret hitlistene
Det er liten tvil om populariteten til den 28-år gamle rapperen Wiz Khalifa fra Pittsbrugh. Med sin debutsingel Black & Yellow klatret han til topps på Billboards liste over de mest populære singlene i USA, og hans seneste hit See You Again har hatt over en milliard (!) avspillinger på You Tube.

- Publikummet vårt elsker urban musikk og i sommer så vi hvordan både Pharrell og Kendrick Lamar leverte uforglemmelige shows på vår største scene. Wiz Khalifa er på god vei mot toppen av artisthimmelen, han er blant de mest etterspurte artistene til Roskilde Festival 2016, og fra hans tidligere konserter hos oss vet vi at han har energi og hits nok til å skape en kjempefest på scenen, sier bookingansvarlig Anders Wahrén.

Wiz Khalifa har blant annet samarbeidet med stjerner som Miley Cyrus, Bruno Mars, Maroon 5 og Nicki Minaj, og i 2012 leverte han et forrykende show på Roskilde Festivals nest største scene, Arena.

New Order-comeback
New Order har holdt på i 35 år, og med klassikere som Blue Monday, Bizarre Love Triangle, The Perfect Kiss, True Faith og Regret har gruppen fra Manchester vært et av verdens mest innflytelsesrike band med sin unike miks av rock og elektronika.

Med utgivelsen Music Complete - deres første studioalbum på 10 år - har de levert et vitalt og dansbart comeback, og det er derfor på tide at New Order returnerer til den Orange Scene for å glede deres mange fans med bandets første konsert i Danmark siden 2002.

- New Order har fått et forrykende comeback med deres siste album. De har ikke spilt i Danmark siden 2002 og derfor er det på tide at en ny generasjon festivalgjester får muligheten til å oppleve deres banebrytende hitparade av klassikere og deres betydningsfulle forening av stadionlyd og klubbstemning, forteller Wahrén.Disse 18 artistene ble i dag sluppet til Roskilde Festival 2016:
Wiz Khalifa (US)
New Order (UK)
Bring Me The Horizon (UK)
Foals (UK)
Sleep (US)
Skepta (UK)
Andromeda Mega Express Orchestra (DE)
Aurora (NO)
Bisse (DK)
Blick Bassy (CM)
Cate Le Bon (UK)
Dusky (UK)
Hayden James (AU)
Pat Thomas (GH)
Odesza (US)
Tsjuder (NO)
Twitching Tongues (US)
Vince Stapels (US)

Det er forventet at rundt 175 artister kommer til å opptre på neste års Roskilde Festival. Så langt i høst har Roskilde blant annet offentliggjort Red Hot Chili Peppers, Action Bronson, Mac Demarco og Courtney Barnett.