The Waterboys, med Mike Scott i spissen, spiller i den norske fjellheimen til sommeren. Bandet selger flere billetter enn noen gang, og ser nå virkelig ut til å være på høyden av sin karriere. En verdensturné i 2015 hvor de headlinet flere store festivaler, samt solgte ut Sentrum Scene to ganger, er historie, men nå kommer de tilbake til Norge og Beitostølen 28. juli 2016.

The Waterboys spiller samme dag som Vamp, Oslo Ess og Upstrokes. Øvrige artister klare for Trollrock 28.-31.juli 2016: Raga Rockers, Midnight Choir, CC Cowboys og Unni Wilhelmsen
Få band har gjennomgått en så stor utvikling som The Waterboys. Siden oppstarten i 1983 har Mike Scott utvilket en lagvis post-punk som nådde sitt klimaks med den kritikerroste "This is the sea". The Waterboys har siden da aldri tatt pause på sin ferd mot stjernehimmelen Fra en blanding mellom celtic, gospel, country og rock på den ikoniske "Fisherman's blues" og den enorme, poetiske og lidenskapelige "An appointment with mr Yeats" i 2011, til den kritikerroste tilbakekomst med den funkye "Modern Blues" i 2015 er The Waterboys større enn noensinne.

2016 versjonen av bandet er den samme som spilte inn "Modern Blues" og gjorde furore på verdensturnéen i fjor. Mike Scott på vokal, gitar og piano, Steve Wickham på elektrisk fele, den store keyboardist og showmann broder Paul fra Memphis, i-takt-trommis Ralph Salmins, legendarisk Muscle Shoals-bassist David Hood og Austin-gitarist Zach Ernst. Tøft og røft fra England og Irland, ispedd rock og sjelfull tøff-i-trynet-funk fra sørstatene.

Aktualiteten og omfavnelsen av The Waterboys har aldri vært større. Flere av låtene har blitt utgitt av et vidt speker av artister som Ellie Goulding, som invaderte topp tre i Storbrittania med "How long will I love you" i 2013, Prince som sang "The whole of the moon" på konserter i fjor, jentefavorittene Boyzone som spilte inn "The whole of the moon" i 2014, de amerikanske indie-rockerne i The war on drugs som spilte "A Pagan place" som et fast stempel under deres live-opptredener i flere år, samt det nye innovative bandet Dawes, som lagde et nytt arrangement av "Fisherman's Blues" med fantastisk motagelse under deres konserter i 2015. I tillegg har "Fisherman's Blues", "How long will I love you" og "You in the sky" vært å høre under de nye storfilmene "About time", "Dom Hemingway" og "What we did on our holiday".
Foto: The Waterboys