ufus Wainwright besøkte Bergen og Grieghallen i 2008, tidligere har han også spilt en rekke utsolgte konserter i hovedstaden samt på noen av landets største festivalscener. Tirsdag 31. mai returnerer han til Bergen, og er klar for en eksklusiv konsert på Nattjazz, alene med flygelet.
Fra starten med sin selvtitulerte debutplate i 1998 har Rufus Wainwright markert seg som en av sin tids mest markante og begavede låtskrivere. Det amerikansk-kanadiske multitalentet har gitt ut en rekke kritikerroste plater i løpet av karrieren, skrevet musikk for både film og scene og komponert sin egen opera «Prima Donna». På scenen tar Wainwright også gjerne i bruk kabaretens estetiske og musikalske kvaliteter, men alltid med fokus på de gode låtene sine og uten at det noen gang blir overdrevent pompøst.

- Det blir fantastisk å få oppleve Rufus Wainwright alene på den intime scenen i Røkeriet på USF Verftet. Han blir også en av de første store artistene som får ta i bruk Steinway-flygelet som nylig ankom kulturhuset, sier pressesjef i Nattjazz, Roger Lygre Solvang.
Pressebilde: Rufus Wainwright

Real Ones avslutter årets Nattjazz, lørdag 4. juni

Real Ones har vært involvert i en rekke spennende prosjekter de siste årene, og har blant annet levert bestillingsverk til Bygdalarm og Periferifestivalen, samt gitt ut juleplate på spansk. Nylig har bandet også gjennomført et svært vellykket samarbeid med Fargespill, der de har spilt for to fullsatte hus og stormende jubel i Grieghallen. Real Ones sto sist på scenen under Nattjazz 2012, konserten i tropevarmen i Skostredet ble av mange omtalt som et av de store høydepunktene fra jubileumsfestivalen. Siden den gang har bandet vunnet sin andre Spellemann og rukket å fylle 20 år, men har ingen planer om å stoppe med det første. Lørdag 4. juni kommer et av landet beste liveband for å lage en real avslutning på årets festival, og det blir helt sikkert plass til både nye og gamle hits fra det populære bergensbandet.