For få dager siden slapp Real Ones andresingelen Brother fra deres nye album som kommer i januar. Nå er også den tilhørende videoen klar. Vi fikk en prat med vokalist David Vogt i forbindelse med låt- og videoslipp.

- Gratulerer med ny, fin singel! Kan du fortelle om låten, hva den handler om og prosessen med å lage den?

- Tusen takk! Vi laget den første demoen av sangen 7. mars 2020. Grunnen til at vi vet at det var den dagen, er at vi egentlig skulle spille konsert, men den ble avlyst på grunn av at arrangøren fikk korona. Det var den første koronaavlysningen. Men det er aldri så gale at det ikke er godt for noe. Vi dro i studio i stedet, og laget denne sangen om samhold og harde tider, som vi vel følte var i vente, forteller David Vogt til Musikknyheter.

Gjennom 28 år som band har Real Ones gjort seg noen erfaringer rundt det å lage musikkvideoer.

- Vi har funnet ut at de beste videoene våre er de vi lager selv. Ikke noe fancy greier med filmcrew og halvgode plot. Vi prøver heller å komme på ideer som vi klarer å utrette selv. Denne gang fikk vi tak i en del videoer av folkemengder. Så projiserte vi dem på et lerret, med oss i forgrunnen. Vår venn Christer Fasmer filmet og fikk det til å se bra ut.

Førdefjorden

I september kom Real Ones med sin første låt på fire år, Love Your Mother. Låten er inspirert av konflikten i Førdefjorden, hvor Nordic Mining har fått tillatelse til å dumpe 250 millioner tonn med giftig gruveavfall de neste 50 årene, noe som potensielt kan drepe alt liv i fjorden. Budskapet er at vi skal behandle naturen som om den var vår egen mor.

Vogt forteller at de har fått veldig bra mottakelse på låten og det viktige budskapet.

- Folk er tydeligvis klare for å høre protestsanger igjen. Vi synger om dumpingen av gruveslam i Førdefjorden. Og videoen består av opptak som aktivistene i Førdefjorden gjorde da de lenket seg fast for å stanse gruvedeponiet.

Se videoen fra Førdefjorden HER.

Akustisk album

Det nye albumet som også har fått tittelen «Love Your Mother» slippes 13. januar, og er bandets første siden Hey Future, Hey Past som ble utgitt i 2018. Produsent er Matias Tellez, som blant annet stod bak debutalbumet til girl in red.

- Det blir et ganske akustisk album. Nesten ingen elgitar eller synther. Mest strengebaserte instrumenter, som dulcimer og charango, og masse trestemt vokal, som er tydelig på «Brother», foklarer David Vogt.

Rett etter albumslippet drar bandet ut på turné.

- Vi legger ut på turné like over nyttår, når albumet slippes 13. januar. Satser på å få besøkt mange steder i Norge da.

- Vi synes alltid det er gøy å lese musikktips fra artister vi liker. Hvilken plate har du hørt mest på i det siste?

- Jeg har hørt mye på Embla and the Karidotters sin debutplate, som kom i september. En strålende countryplate, som låter ganske unorsk.

- Og om du skal anbefale kun ett album til fansen deres. Hvilket og hvorfor? 

Hmm, vanskelig å svare bare én. Men ok. Det får bli platen Klarspråk med Ayla. Svensk reggae. Veldig original og bra, har aldri hørt noe lignende.


Forsidefoto: Francisco Munoz