California-kvintetten Deafheaven spiller i Oslo til helga. Bandet lager herlig svartshoegazemetal, og kommer for å spille fletta av deg på Sentrum Scene lørdag. Og ikke nok med det, fantastiske Myrkur er support.

I 2013 skjedde det noe rart. Et black metal-band få hadde hørt om, og enda færre hadde hørt på, slapp et album. Det var ikke engang en debut, men et oppfølgeralbum. Dette i seg selv er ikke noen uvanlig affære, men den påfølgende hypen mangler sidestykke i sjangeren. En samlet presse, bloggosfære og utallige nye fans gikk av skaftet og trykket dette til sitt bryst, mange kanskje basert på at selveste Pitchfork tok de under sine vinger.

Deafheaven ga ut sitt tredje album, ”New Bermuda”, mot slutten av 2015. Albumet har fått overveldende positive kritikker. Pitchfork (9/10) og NRK P3 (6/6) er blant de som er panegyriske i sine anmeldelser. Sistnevnte omtaler albumet som "En silkemyk knyttneve mot hjertet"!Du kan vinne billetter til deg selv og venn om du vet hva Deafheavens debutalbum heter.

Foto: Kristen Coffer